Lovna kinologija > Lovne pasmine
Bugrski Ludogorski Gonic
zelenadolina:
Ja sam se tamo takmičio 15-tak puta,nikad taj nije ništa doveo,a kako i s čim lovi nemam pojma samo znam o kome se radi.
duh:
Sviđa mi se ovaj Bugarski gonič,djeluje dosta vižlast.
Deda M:
kolege forumaši dali znate dali je taj gonič konačno priznat od F.C.I.-a i dali je viđen na našim prostorima negdje u lovu-znam da ako nije priznat ne smije u lovište ali ima puno pasa koji nebi smjeli biti sudionici u lovu pa opet love ,to svi znamo.Taj gonič mi se dosta dopšada i u paru sa našima bio bi vrlo vjerojatno dobra kombinacija-uz dobrog vodiča i odgoj.Evo hvala na odgovoru unaprijed -DEDA M.... z14
Deda M:
EVO opet par riječi -opet branite svoje stare stavove o domačim pasminama koje su isprobane-O.K. vi ih imate i dobri su vam ali kako se osječate ,neki od vas kada mu nestane pas ,gonič sa kojim je lovio duže vrijeme,pa ga nađe -AKO -ga nađe ili samo ostatke .To sam mislio isključivo za terene gdje ima vuka-jel vi priznali ili ne veči i jači pas-psi imaju puno veče šanse nakon lova i odlaska od vlasnika da se živi vrate iz šume u sigurnost gazde.Reči čete sada puno svojih mišljenja ali ima tu i nekih dobrih i točnih a ima i kontra.Što se tiče agresivnosti psa na d.s. to je stvar vlasnika i odgoja -dresure ,zato sam i rekao da bi takve pse bilo dobro imati uz naše domače da nauče od naših več školovanih goniča kako treba sa d.s. a ne da se psi gube u lovu radu agresive,jel ni to ne valja,jel takav pas nema dugo trajanje.Ujedno da vas ranjeni d.prasac napadne i natjerava normalno je da če vas lakše obraniti veči i snažniji pas nego neki mali .Zašto ne pokušati,to je izazov za svakog pravog lovca kao i prišuljati se divljači na siguran pucanj.Samo je to puno ulaganja od sebe i u psa a vama se to neče izgleda,bolje je ono što svi manje više znate-mo,pa neka do daljnjega tako i ostane ,dok neko to i ne napravi .Pozdrav od DEDA M... z14
Nikola:
--- Citat: Deda M - 07. 03. 2010. 14:44:51 ---EVO opet par riječi -opet branite svoje stare stavove o domačim pasminama koje su isprobane-O.K. vi ih imate i dobri su vam ali kako se osječate ,neki od vas kada mu nestane pas ,gonič sa kojim je lovio duže vrijeme,pa ga nađe -AKO -ga nađe ili samo ostatke .To sam mislio isključivo za terene gdje ima vuka-jel vi priznali ili ne veči i jači pas-psi imaju puno veče šanse nakon lova i odlaska od vlasnika da se živi vrate iz šume u sigurnost gazde.Reči čete sada puno svojih mišljenja ali ima tu i nekih dobrih i točnih a ima i kontra.Što se tiče agresivnosti psa na d.s. to je stvar vlasnika i odgoja -dresure ,zato sam i rekao da bi takve pse bilo dobro imati uz naše domače da nauče od naših več školovanih goniča kako treba sa d.s. a ne da se psi gube u lovu radu agresive,jel ni to ne valja,jel takav pas nema dugo trajanje.Ujedno da vas ranjeni d.prasac napadne i natjerava normalno je da če vas lakše obraniti veči i snažniji pas nego neki mali .Zašto ne pokušati,to je izazov za svakog pravog lovca kao i prišuljati se divljači na siguran pucanj.Samo je to puno ulaganja od sebe i u psa a vama se to neče izgleda,bolje je ono što svi manje više znate-mo,pa neka do daljnjega tako i ostane ,dok neko to i ne napravi .Pozdrav od DEDA M... z14
--- Kraj citata ---
DEDA M , dragi,pas gonič nesluzi da bi vas branio od napada ranjene DS, barem ja joss nisam to čuo, i barem ja još nisam vidio psa koji je snažniji od velike DS, recimo od vepra od 150 kg, ta životinja ide gdje hoce i kud hoce, jedino sto sam dozivio to da recimo jedan gonič oblajava DS 10-15 min, i nemoze je pokrenuti, a dođe mali jazavčar i DS leti van iz kupina kao da je došao TREX. hahahhaha
Mislim da ipak malo treba vise iskustva u tom pogledu. Osobno imam i goniče (4 psa), jednog ptičara i jednog jazavčara. Tako da znam o čemu pričam
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju