Lovna kinologija > Lovne pasmine
Engleski poenter
peko:
Nadam se da nisam u krivu ali čini mi se da o ovoj izuzetno zanimljivoj pasmini nije otvorena lovačka rasprava na forumu.Nekad davno imao ga je moj otac,ja ne iako ni jedna druga pasmina ne pobuđuje u meni više divljenja i od izgleda pasmine a još više od gotovo veličanstvenog rada.Nos da i ne spominjem.Da čujem vaša mišljenja,pogotovo ukolko neko lovi s njima.
chmichak:
Moji love zadnjih 30 i nešto godina s njima, vjerojatno postoji dobar razlog za to gss
kerber:
Nisam bio vlasnik ali sam imao priliku loviti s kolegama koji još uvjek koriste ovu pasminu prepelicu i fazana i imam samo rječi pohvale ja sam u to vreme lovio sa kratkodlakim ptičarom i to sa vrlo brzim psom od odličnih radnih linija majka mu je bila Kler od Heraka ali ovi psi su uvjek prednjačili nosom brzinom i najčešće su prije nalazili a moj im je sekundirao. Naravno to je subjektivno i ovisi od jedinke i linije pasa a psi s kojima sam lovio su takođe odlične radne linije ove pasmine i govorim isključivo ako lovimo blizu jedan drugoga u cilju nadmetanja. Inače cjenim sve pasmine i sve imaju odlične radne primjerke ali ako imate mogućnosti i znanja da ih nabavite inače razlike u radu mogu biti ogromne a sve zavisi i koliko ste zahtjevni i što vas zadovoljava. Trenutno jedan moj prijatelj ima 2 šteneta za prodaju od odličnih radnih linija ako ima ko zainteresiran sigurno se neće prevariti u izboru.
Neno:
Moj seter Don je još pre mlad, ali genetika mu obećava (Otac Lem Di Vall Bisca) pa bumo videli za koju godinu :smil4226ce1d491b5:
chmichak:
Vidim da nitko ne piše na ovu temu a ja nisam lovac pa nemam iskustva što se samog lova tiče. Otkad znam za sebe moj otac ima pointere ali ih u lovu kombinira s drugim psima. Prije su to bili šunjkavci (njemački prepeličari) a sad su već duže vremena engleski seteri i oštrodlaki njemci. Pretpostavljam da je zadovoljan kombinacijom. Evo par slikica iz lova/istrčavanja:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju