Lovna kinologija > Lovne pasmine

EPAGNEUL BRETON

<< < (25/102) > >>

grom:
Moj i nije baš sitan, tako da nema problema s ničim, nedavno je potjerao divlju mačku, gonio je lajući kao kakav gonič!! Kad se popela na drvo morao sam uredovati sa 3mm, a kad je pala uhvatio je za vrat i pošteno otresao i zatim uredan aport!!! Je malo problem to što su prenagli i srčani pa ponekad i ne poslušaju,ali uglavnom jako inteligentni i privrženi gospodaru. Moj voli ženu i djecu,ali kad sam ja blizu kao da ne postoje...

HunterDon:

--- Citat: grom - 14. 12. 2009. 19:47:17 ---Moj i nije baš sitan, tako da nema problema s ničim

--- Kraj citata ---

Ako baš moramo biti picajzle, tako mali pas nema šanse slijediti ptičara koji ima duge noge pri pretraživanju terena obraslog visokom i gustom travom, pa pretraživanje međa/jaraka gdje pas propada pod granje, nisko isprepleteno raslinje... itd... jednostavno se cijeli ispreplete i to ga brutalno usporava... što se tiče rada po otvorenom polju te nižem raslinju svaka mu čast... d4 Takve scene gledam svaki vikend u lovu tako da... teaa

Pozdrav!!!

HunterDon

grom:
Moj kolega, u Dalmaciji breton nema konkurencije što se tiče kretanja i zavlačenja u gustiše!!! Lovio sam sa još dva psa (oštr.njem. i pointer) i ni jedan mu nije bio ni blizu iako se radi o psima koji su odrasli na teškom i tvrdom terenu.

HunterDon:
Slažem se, na kamenju je vjerojatno bolji od dugonogih pasa, ali u kontinentalnom dijelu kod nas je obrnuto... zagi

Moram jednom slikat pa da vidite kako to izgleda... jednostavno pas mora po međi raditi i dići fazana ili čak zeca, kako staje tako i propada u povehli isprepleten drač, grmnje, kupinac itd... noge mu propanu cijele i nemože koračati... pokušava skakati kao zec, ali ništa od toga... dok kažem, na relativno čistom terenu bez problema radi kao i dugonogi ptičar... d1

Još k tome dodaj i da mora nositi zeca ili fazana preko toga... mission impossible... d7

Pozdrav!!!

HunterDon

grom:
Ima njih više linija, jer moj baš i nije kratkonog, tj. dosta je skladno građen, dok su kod Latinca neki manekeni dugih nogu...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju