Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (25/207) > >>

panj:
Ja moram priznat da ja nisam vidio osim možda dva psa da gone zeca pojedinačno preko dva sata. Ako neko takve pse ima ja mu na tome čestitam ali mislim da se to vrlo rijetko viđa.

lovacpd:

--- Citat: natterwald - 08. 01. 2009. 23:31:39 ---ljudi moji ima terijera što gone  z11 po,pol sata,sat
ili šta bi mi dalmoši rekli uru
onda znamo što bi gonič trebao radit ??????  :smil4226ce1d491b5:

--- Kraj citata ---
Ima ih koji gone i vise....ali to ne znaci da gonic treba da goni vise od njih....mnogo stvari utice na trajanje gonjave, od terena, vlaznosti vazduha, iskustva divljaci pa  psa....
Koji terijer ce ti pretraziti teren duboko kao gonic???
Rad terijera se svodi na max 500m od gazde, i to pokoji ode toliko, dok pravilno obucenog gonica pustis, sjednes na ceku i cekas odakle ce se cuti....

Calija:
hrvoje tvoji pasi super gone, nema šta! samo mi te je bilo žao vidit kad sam je iša kući,  a tvoji su još gonini (BRAČEV DOLAC)...meni to ne triba ,a ti ČEKAJ?!!!

hrvoje:
Je prika, u pravu si, sićam se tog dana. Taj dan vam je vuk pasa napa, a ja po svoje moran i sutra. Pa ne spavaš po čitavu noć, pitaš se jesu li još živi. Sve to stoji, ja samo želin napomenut koliko su psi različiti od pasmine do pasmine. Pa tko šta voli. Danas gotovo u svim lovištima manjka tog zeca. Pas se namuči dok ga nadje, goni 20 min i ostavi. Pa šta onda imaš i od toga?

hrvoje:
Danas se pojavljuju neki novi tipovi istaraca. Budu visoki, dugi, dugih ušiju i krupne duge glave. Pravi melem za oči. Gone sporije i duže od ajmo reć klasičnog istarca. Neki kinolozi kažu da to nije "pravi" istarac, i nebi se čudia da takve neki od njih i diskvalificiraju. Jeli moguće da imaju krvi poentera, kaku neki pričaju?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju