Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
ante.rupe:
pa u lovu na zeca ne postoji bolji od istarca, kod nas u dalmaciji, a i puno su poslusniji od ostalih pasmina, ne gube se na terenu, makar u odnosu na balkance i barake. a i za svinje znaju biti odlicni
lovacpd:
--- Citat: ante.rupe - 05. 07. 2008. 15:21:38 ---pa u lovu na zeca ne postoji bolji od istarca, kod nas u dalmaciji, a i puno su poslusniji od ostalih pasmina, ne gube se na terenu, makar u odnosu na balkance i barake. a i za svinje znaju biti odlicni
--- Kraj citata ---
Sve je stvar ukusa, da ne kazem boje!!!Gonic je gonic, namjena mu je ista, urodjene osobine iste, sto bi newko otpjevao:princip je isti sve su ostalo nijanse...
Samo, jedan moj drug koji godinama, oko 20 god. drzi, uzgaja ostrodlake istarce, lovi sa njima, svinju uglavnom, ovih dana uzima balkanca za lov isto DS, a covjek godinama lovi sa mnom i mojim balkancima...hehehhehe
Mozda sam ga zarazio kao sto su i mene nekad davno zarazili....
dean:
Ili nije imao pravu krv istaraca. ALi kako bilo, neka mijenja, zakaj ne? Pa ne treba se čovjek na nekaj ograničiti i slijepo se držati nečeg jer će mnoge druge stvari propustit koje su vrijedne spomena.
lovacpd:
Ma uzima ga da ga ja ne bih kupio....
a ostavlja istarce i dalje...hehehhe
Štef:
Što mislite o ovoj ekipi za lov? Jel će oni znat što su veprići?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju