Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
antoniog:
To je pas nove rase što ih prave u Brodsko Posavskoj županiji križanjem istrskog gonića i posavskog gonića imah ih cijelo čudo,čak sam bio i na IPO gdje su ti psi polagali IPO ,stvarno katastrofa za hrvatsku kinologiju.
Calija:
mislim da ti je to istarac + pointer..uz pulije(pjege) ima i glavu malo jel...
shaga:
Evo pa vidite.........mislim da nema bas mnogo veze sa onim psom sto je dat za primjer pjegavosti sa prethodne slike ali evo pogledajte.
Na nosu..........ovo sto je na dlaci je trnje
Ebo i ledja. Vide se mozda malo kod narandzaste fleke na ledjima
Evo i cijeli.........
Jes malo (malo vise) ugojen..........ali ovo mislim da definitivno nema veze sa pointerima i sa posavcima.
Radan:
gledajuci ove slike pas nelose izgleda malo stopa prijelaz od ociju prema njusci da je malo njuska suvlja dlaka koliko vidim malo lisa fali podlake pjegice u osnovnoj bjelon boji nevidin i nikad ne drzat pasa debela ni mrsava moje misljenje.
Radan:
i nemojmo mjesati svoje videnje sa standardom standard je jasan. ako je posavac malo otvoreniji ima bjelina,ili istarac koji ima maje od jedne trecine narancaste oznake odma proglasavat mjesancem,na svim kinoloskim manifestacijon sude osobe koje su skolovane za to i moramo prihvatit te odluke ja znan da je ponekad tesko ali tako mora bit.svak ima svog ljubimca koji je njemu najlipsi ali ima i drugciji ukusa.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju