Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
123damir:
Pošto se radi o štenetu još je rano za donositi nekakve odluke , jer dosta istaraca u nekoj dobi, pretezno mladi psi dobiju te pjege po dlaci i prvim linjanjem iste nestanu te se vise nikada ne pojave.Ukoliko te pjege po dlaci što ih sada ima ostanu do recimo dvije godine starosti nastoj ne pariti tu kujicu kako bih doprinija naporima mnogih kinologa da se te pjege izbacu u potpunosti .
Ovo su samo moja iskustva i sugestije a sve ostalo je na tebi.
Pozdrav
donet:
Pozdrav, znači pegice nisu baš tako retka pojava kod istaraca i posedovanje istih nemora da označava nečistoću rase? Štene sam dobio na poklon sad je staro oko 3-3,5 meseca, roditelju su mu jako radni psi i nemaju pege(u prošlom leglu keruša je oštenila jedno štene skroz bele boje) .Podjednako dobro gone zeca i divlju svinju, za par meseci počeću da ga izvodim na teren(a posle bogami i u gatar) pa ćemo videti da li će ovo štene biti dobar lovni pomoćnik d7
lov:
Da li neko zna rezultate za CAC Sinj odrzanog 08.08.2009.?
peca:
što vi mislite bili kratkodlakom istarcu bilo hladno loviti u bih
dean:
Ma kakvi hladno! Moj djed je bio lugar u Lici i tamo se do prije 30-40 godina lovilo samo s njima. Lovio se zec i lisica, a danas ds, ali psu nikad nije bilo hladno. Uvijek su bili odmjereni, neupitne orijentacije na terenu, sa puno zvonkog glasa... Ma divota!!! d4 z10 z1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju