Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
Radan:
o ukusin nećemo u standardu piše da visina i dužina su jednaki ali je dozvoljeno najviše 10 posto duži od visine ovaj pas koji je osvojio treće misto je nešto manji od 50 cm bar mi se tako ćini i po mom ukusu ženkastu glavu
dean:
Izvrčeš standard, nemoj dodavati svoju interpretaciju... Nigdje ne piše da su jednaki...
http://www.kkjig.com/istarski_kratkodlaki.htm citat "VAŽNE PROPORCIJE: Duljina tijela smije biti veća od visine grebena za najviše 10%. "
dean:
VAŽNE PROPORCIJE: Duljina tijela veća je od visine grebena za 11-13%. Vrijedi za posavca. Zaključak se sam nameće. Trend je da autohtoni psi budu više dugački nego visoki. Da se traže iste dimenzije, lijepo bi pisalo da se očekuje da je kvadratičan... Kako recimo piše u standardu terijera...
Jesam kaj u krivu...
Radan:
ni kaj nisi u krivu sam si odgovorio i sam si sebe demantira i proporcije od posavca niko ne spominje.lijepo piše kao šta si i sam reka najviše 10 posto je dozvoljeno a oćeli biti isto ili pet posto ili dva posto ili deset posto to je stvar ukusa a više od toga je van standarda a trend je ono šta je u standardu a najnoviji standard je na stranicama hks.
dr.natterwald:
--- Citat: Radan - 14. 03. 2010. 13:38:41 ---CACT Sinj
Utakmica u gateru na svinju... d4
--- Kraj citata ---
oooooooopala
jel to bilo u nedilju prošlu??
vidim i prijatelj Ðipalo je došao sa (istarcem,starcem,istrijancem)
koji je bio 2 ili 3???
ante sudio,a naša hrana sponzor .......
vidi vidi (morat ću malo na čakulu svratit)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju