Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
Dragoslav Racic:
Nema sta stvarno legenda e daje ovakav opet da se okoti,imali ko na forumu sliku od Borija Privorskog sto je bio u Mihanovica da postavi cuo sam da je isto bio lijep pas?
Dragoslav Racic:
zagi
santa keta:
Dragisa tvoji psi su nesto sto mozemo svi da pozelimo da imamo. Interesuje me tvoje i svih ostalih misljenje o pasima pokojnog g.Rudolfa Bencica a sam sam od prije gotovo tridesetak godina vidjao njegove pse po novinama ZOV, u to vrijeme je imao 26 pasa sto je zapanjujuce.Da li njegov sin Dusan osim setera drzi i istarce, i ima li neko koju sliku od njegovih pasa.
Hvala.
Dragoslav Racic:
Ja nisam uzivo gledao pse od gosp.Bencica ali znam da ako u rodovniku ima ijedan pas od Bencica da se tu moze ocekivati i dobrog rada i ekstrijera u jednom psu moji psi imaju u sebi Bencicevih pasa a naj vise se pojavljuje Afa od Bencica od koje se vuku svi dobri geni.Bio sam par puta sa gosp.Milanom Culinovicem kod koga je bila Afa od Bencica i koja je okotila Borka,Binu i Borku od kojih poticu Bebzonovi,Cickovi pa Bos,Laki itd psi koji se rado pominju.Neznam dali jos odgajivacnica Bencic uzgaja istarce znam da su se u zadnje vrijeme pojavljivali seteri i jazavcari iz te odg.a volio bi ako neko na forumu zna nesto vise o toj odgajivacnici da nam saopsti.pozdrav
santa keta:
Hvala Dragisa na odgovoru, pokusat cu naci koju sliku u novinama ZOV, jer imam puno novina iz tog perioda slozenih u registratore.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju