Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (188/207) > >>

OregonHunter:
Evo zanima me za što vi koristite istarskog goniča ? Ja samo za zeca iako mi neki govore da bih trebao početi sa njima ići u lov na vepra,ali ja to ne želim. Tako mi je otac lovio tako ću i ja. Jednom sam išao na lisicu i vrlo dobar je bio ali svejedno ih koristim samo za zeca...

roger:
Mi ga u grupi koristimo za lov na divlju svinju. I odlican je! Sad ih imamo tri.
Medjutim, loviste je brdsko planinskog tipa, malo je zeca, skoro nista. Dakle, iskljucivo za svinju.

Inace, meni jako drag pas za lov.

Mozda nije kinoloski reci, ali mislim da mu je velika prednost jer je bijele boje, i tesko je da ce ga neko zabunom nastrijeliti misleci da je divlja svinja.

Neno:
Od kada znam za sebe u kući je bio istrijanac, bilo je jednom "zastranjenje" s posavcem ali smo se brzo ispravili, i evo tako stigao pomladak nakon pola godine bez goniča stigao Sokol.

Ime je dobio po jednom psu iz mog djetinjstva, psu koji samo šta nije znao govoritu , zadnji od pasa koji nikada nije bio u boksu niti vezan, psu koji je znao kad je subota i autobus kojim Neno dolazi iz grada i koji bi ga uvijek čekao na stanici , sve do jednom.

Ako ovaj Sokol bude pola od tog mog starog Sokola uljepšati ce mi puno lovačkih dana.

OregonHunter:
Prelijep pas... Iako ja volim istarce sa tamnijom smeđom i da ima cijele uši smeđe i oko njih. Evo ovaj na slici je meni najljepši istarac i uvijek biram da bude ovakav ili sličan.

Neno:
I ja volim kad ima kompletnu masku i uši u narančasto samo preferiram narančastu.

Pas je ljep malo deblji rep i glava nije 100% u tipu ali je močan.

Koliko je visok?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju