Lovna kinologija > Lovne pasmine
Istocno Sibirska Lajka
stankosi:
--- Citat: medo - 17. 11. 2007. 08:27:48 ---Na videu koji sam gledao upravo su drzale losa i oblajavale ga stoga sam i mislio da gone.Gon ili oblajavanje,vec sto je,bio je isprekidan i sto je los bio blize lovcu one su lajale sve brze.Cuo sam da isto tako rade i u Rusiji kad love trofejne veprove.Volio bih da to vidim.
--- Kraj citata ---
Da,mozda ja nisam dobro napisao.Lajka laje divljac samo dok ga vidi,a po tragu ne laje...
Evo jedan mali klip sa Naletom.Nazalost vlasnik gatera nije imao hrabrost da ga pusti unutra....
http://www.youtube.com/watchĨv=TMampUuHT_I
shaga:
Dvoumio sam se vise puta dali da se uklulucim na ovu temu i da priznam da nisam imao pojima da se ovim psima ide u lov!!!
Jednostavno naucen (naviknut) na drugi izgled lovackog psa............
Stvarno lijepo izgleda.
I nije mi jasno ono iz predhodnog posta da goni samo kada vidi divljac (pa to mogu da rade i svi psi)
Bez ljutnje ali jednostavno nevidim sebe sa ovim psom u lovu.
stankosi:
--- Citat: shaga - 29. 11. 2007. 16:56:35 ---Dvoumio sam se vise puta dali da se uklulucim na ovu temu i da priznam da nisam imao pojima da se ovim psima ide u lov!!!
Jednostavno naucen (naviknut) na drugi izgled lovackog psa............
Stvarno lijepo izgleda.
I nije mi jasno ono iz predhodnog posta da goni samo kada vidi divljac (pa to mogu da rade i svi psi)
Bez ljutnje ali jednostavno nevidim sebe sa ovim psom u lovu.
--- Kraj citata ---
Tu nema nista lose,zato je i forum da se nesto vidi i cuje novo.
Lajka trazi divljac,i samo u trenutku kad je vidi pocinje da laje,i upravu si da to rade i drugi psi ali drugi psi nisu u stanju da tu istu divljac zadrze u mestu i po nekoliko sati.
Lajke uvek pokusavaju da zastave divljac,i u vecini slucajeva im to i polazi za rukom.Retko ces imati prilike da pucas u svinju od samo nekoliko metara razdaljine,ako lovis sa gonicima.Nikad nema da ti se dogodi da satima a nekad i danima cekas pomocnika (psa) iz lova,ako lovis sa lajkama,jer lajka ako ne zaustavi divljac u prvih pola sata,ona odustaje,vraca se kod gazde i nastavlja da radi dalje..Mnogo puta neces morati i da pucas,i trosis municiju.....ako lovis sa Istocno sibirskim lajkama.
Znaci lov sa lajkama je razlicit,od lova sa gonicima.Ako si sam sa gonicima,mnogo su ti male sanse da se vratis iz lova sa ulovom.Sa lajkama je drugacije,i ne treba ti niko u sumi,dovoljne su ti 2 obucene lajke i puska...mada nekad ti ni puska nece trebati z1.
medo:
Mene to podsijeti na NLTerijere od kojih su mi neki gonili,a neki samo lajali kad vide i zaustave divljac.
Po ovome znas da su psi nasli divljac dok sa gonicima nije uvijek tako jer znaju biti premeki ;)
Zanimljive su mi lajke i volio bih probati s njima lov na losa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju