Lovna kinologija > Lovne pasmine

Jazavčar vs NLT

<< < (2/4) > >>

ivica:
Obadvije pasmine odlične sve ovisi u kakvim trenima lovite.I koliko pasa sudjeluje u prigonu. ako ima puno dugonogih gonića jazek nema puno izgleda doći u kontakt sa divljači jedino ako ima izrazito puno divljač, dok terijer već ide skoro uz rame sa dugonogima. Samo ima jedan problem ako se radi o jako ljutom terijeru šivanja ne ginu a i za ostale pse sudionike lova pošto se povedu njegovom ludosti i dosta ih nastrada viđeno preko bezbroj puta.

grom:
Šivanje je normalno kad imaš terijera, i svi ostali nadrapaju kad tad ako su dobri. Zato više ne držim goniče. E vepar, zmija, upadne u lokvu, nema ga po par dana...ma bježi.

.44 ML:
Odluka je pala na oštrodlakog jazavčara pa bih Vas zamolio da mi preporučite neke uzgajivače koji imaju kvalitetne pse radi nabave šteneta  zagi

Dobra kob

kuki100:
Evo da se malo nadovežem mada nemam nekog iskustva sa psima...Što se tiče jazavčara bio sam u prilici i to prije dva tjedna biti u pogonu u jednom društvu...
Anegdota je ta da su psi nailaskom na branjevinu digli vepra i počeli ga goniti prema štandu dok je jedna jazavčarka zbog svojih kratkih nogica odustala nakon 50 m gona pošto nije mogla slijediti istarca,srpskog i dva kopova...
Ironija je da je u povratku digla 3 nazimeta i dotjerala ih ravno na pogon sa istog mijesta gdje su ovi digli vepra... :) :) :)

deeejan:
Upravo ta dilema i mene muci...
razum kaze jazavcara, a srce oce terijerceka...
dajte malo kolege koji imate ove pasmine, raspisite se :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju