Lovna kinologija > Lovne pasmine

labrador

<< < (6/25) > >>

dean:
Šunjkavci samo dižu divljač?!?!?! Da ti demonstriram kako aportira jedan propaličar... Sa suhog, u vodi, kad je divljač na kraju vlečke...  z2

HunterDon:

--- Citat: dean - 13. 06. 2009. 20:31:27 ---Šunjkavci samo dižu divljač?!?!?! Da ti demonstriram kako aportira jedan propaličar... Sa suhog, u vodi, kad je divljač na kraju vlečke...  z2

--- Kraj citata ---

Daj deane pa aport se podrazumijeva!!! z14 Krvni trag isto rastura, ne da sam jednom vidio!!!  rostilj Ali hebi ga, Englezi su Englezi, kad se ide u lov s labovima (gundogs), mali kokeri i špringeri dižu divljač, ali ne aportiraju!!! Zato su tu labovi!  z11 Nigdje nisam naveo da nisu za aport ili bilo što drugo!!!  d1

pozzz

Tava:
Moj labrador je ove zime jednostavno stao (markirao) na fazana. To ga ne stavlja u red pasa koji redovno markiraju, već je po meni samo shvatio da divljač ne bježi ukoliko joj lagano priđe. Ineče labradore su u lovu počeli koristiti Englezi i to zato što su toliko cijenili svoje ptičare pa su smatrali da aport može naštetiti njuhu kod tih pasa pa su ih poštedjeli tog dijela lova i za aport su koristili isključivo labradore. To dakako ne znači da šunjkavci samo dižu divljač.

Pozdrav

Zarko:
Pozdrav,imao sam priliku da jednu sezonu lova na fazana gledam rad ovih pasa.naime bili su vlasnistvo jednog starog lovca i radili su uvek u paru,majka i sin.Moram priznati da sam bio odusevljen,jer su izuzetno snazni i deluje kad rade u paru kao da su ne zaustavljivi,aport vrhunski,jedino sto meni licno nedostaje je marka,jer po meni najlepsa stvar je videti psa dok markira,mada smatram da su izuzetni psi. zagi

Andrija:
Bok svima! Ja sam nabavio labradora iskljucivo za donosenje iz vode posto mi ostrodlaka pticarka ne ide u vodu, a patke su mi draga lovina. Ima 5 mj., potjece od radnih roditelja, nije kucni lab.!
Za pocetak usavrsavamo osnovne naredbe poput: "sjedi, cekaj, dodji, donesi" za hranu isto "cekaj" pa "uzmi" bez grabeza nad zdjelicom. Sad su joj mlijecni zubi popadali pa cemo vise i vjezbati donosenja raznih predmeta. Ovaj mjesec planiram isprobati je na pucanj. Vodu obozava i to mi je drago do neba!!!

P.S Ovi labradori sa video gore su svemirski za nase iz Hrv.! Dlaka im je fenomenalna. a uvjezbanost no comment kak su dobri!  ref ref

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju