Lovna kinologija > Lovne pasmine

Lov sa nelovačkim psima

<< < (3/7) > >>

ssekir75:
u neko "srećno" vreme moj stric je lovio s pulinom. to nije bio ker, to je bio čovek koji laje i maše repom.  :hundtrinkend: znam više starih lovaca koji su kad sam ja bio klinac lovili sa mešancima. i to uspešno. ALI, sada je to vreme prošlo, pravih lovačkih kerova ima gde oćeš i zašto lupati glavu oko nečega što lepo piše u zakonu da ne sme.

Gabro:
Ima jedan naš stari lovac šta se ne može pomirit sa cijelom pričom oko rodovnika, polaganja IPO i ostalih zakonskih odredbi u svezi korištenja lovačkih pasa. Njegova poznata uzrečica je "Šta njega boli k.... oču ja vodit i plišanoga medu u lov ako je to mene volja..."  hao hao.
Inače čovik veliki ljubitelj lovačkih pasa i beštija uopče ali u neka druga vrimena je to bilo jednostavnije...

grom:
Pa i nas predsjednik ih ima oko 30, tu se ne zna tko na koga sliči. Glavna kuja je divlja skroz, sad joj je 4 godine. on je nikad nije pipnuo rukom, a kamo li vezao ili zatvorio. Prije je išla za autom, sad uskoči i sjedi naprijed ko general ali ne da rukom blizu. Luda na svinje skroz, sve što ona okoti okolo po kupinama, treba hvatati u zamku jer je 100% divlje. Ali on ostavlja sve i s njima lovi nemilo. Naravno da ima i  pasa s papirima, IPO i to sve, ali on vjeruje samo u divljake. Ove drži radi reda i evidencije da se može u lov. Lovi s čoporom od najmanje 10 pasa, kad se ovi umore i ne mogu više onda ih vraća doma i dovodi svježe snage. To laje i goni sve do jednoga, show totalni s njima ali i gušt loviti, iako nekad ne možeš ni pucati jer jaše na vepru ako ga umore. Ma puno kemijanja kod nas oko toga, slažem se da treba njegovati kinologiju i čuvati pasmine, to svakako. Ali što je rekao Gabro,koga briga čime ću ja u lov?? Pa i sa križancem ako treba, nema rodovnik ni šta ti ja znam, ali IPO ili nekakvu dozvolu za lov bi trebalo dati ako zadovoljava, pa neka čovjek uzgaja svoju pasminu mixaša ako ga volja. Moji stari su lovili svakakvim pasima, uvijek sa križancima. Tek je moj otac počeo nabavljati čiste. U Australiji te nitko ne pita koji je pas i ima li rodovnik, a i u većini zemalja svijeta je tako.

Neretvanac:
Stara vremena su bila boljaaa

Neretvanac:
Pricao meni susjed ( star,ima 85 godina ) kako je on prije zivio u Australiji i Njemackoj i isao je redovno u lov.Dok je zivio u Njemackoj dobio je Njemackog ovcara na poklon.I on ga je vodio u lov i kaze da je bio jedan od najboljih lovnih oasa koje je ikad vidio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju