Lovna kinologija > Lovne pasmine
Mađarska vižla
norvasc:
Kako nisam vidio da je otvorena posebna tema o ovoj pasmini , odlučio sam je otvoriti ( unaprijed se ispričavam moderatoru ako negdje ima obrađena ova tema.). Zanima me iskustva iz prve ruke, ljudi koji su lovili s njima. Koje su njezine osnovne karakteristike u ponašanju, i koliko je slična ili različita u ponašanju u lovu od njemačkih ptičara? Mogu li se u Hrvatskoj nabaviti kvalitetni štenci, koji ne bi bili samo kućni ljubimci, nego i radni psi?
File:
Kada idem u skupne komercijalne lovove u unutrašnjost RH uvijk sa nama lovi i par vižli što sam tamo zapazi pas je izvrstan i po mom mišljenju ništa ne zaostaje za njemcom,pointerom i sl. ali sve ovisi i od psa do psa,možda sam ja slučajn o naletio na dobre vižle ali osobno su mi super pogotovo kujice,a nek koji znaju više ti više i napišu
mate0301:
Iman mađarsku kratkodlaku vižlu već 4 godine. lovim s njim prvenstveno zeca i fazana. Ferma mu čvrsta samo ako divljač stoji, ako se miče on lagano ide za njom. Prošle sezone je uhvatio 2 zeca. Izvrstan je za aport, bilo s kopna ili iz vode. Nije mu problem ni zimi poći u vodu po patku. Nije baš ljubitelj gustiša (kupinu izbjegava, i ja bi da san na njegovom mistu ;D ), bolje lovi po kršu ili šikari nego po polju, valjda mu tako paše. Ako si zainteresiran za štene, ovih dana (neznan točno kad) bi kolega triba dovesti svoju kuju na parenje.
Harry P.:
nemam baš neka osobna iskustva vezano za ovu pasminu, ali sam samo čuo da su ludi za vodom.
norvasc:
Mate o301
Hvala na ponudi Mate , ali trenutno je nemam vremena da se posvetim tom štencu na kvalitetan način. to se ja interesiram za neko dogledno vrijeme. Pitao bih te još samo , odlaze li daleko od tebe tvoj pas dok loviš?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju