Lovna kinologija > Lovne pasmine

Mali minsterlander

<< < (34/62) > >>

ivod:
Vidim i Bayer Foresto oko vrata, najskuplja repelent ogrlica, svaka čast !

galee23:
Bilo je nekoliko slučajeva u mojem kraju da su psi teško stradali od ugriza krpelja..Čak i smrtno..Tako da ne treba ništa prepuštati slučaju..Mi smo s ogrlicom foresto zadovoljni, traje cca 7 mjeseci i isplati se..Treba ju samo korektno pričvrstiti  i kontrolirati da ne olabavi.. d4

galee23:

Gabro:
Gale, nisam stručnjak za minsterlandere, u stvari nisam ga nikad ni vidija uživo ;D ;D ali zainteresirali ste me za tu pasminu i malo gledam, čitam. Vidim po you tube pse svi su nekako niži i zdepastiji dok je tvoja kuja elegantnija viša na nogama, vitkija. Jeli to samo dojam sa slika ili je stvarno tako? To me malo brine kod njih šta vidim da su malo zdepastiji, teretniji jer to postavlja pitanje izdržljivosti za moje terene gdje su se pokazali bolji "tanji" vižljasti psi nešto kao tvoja kuja. I vidim na tvojoj kuji da je malo manje odlakana nego ostali šta gledam šta opet nije problem, dapače. Inače sve što sam dosad vidio jako zanimljiva pasmina...

galee23:
Zanimljivo pitanje..Kao I svaki pas, minsterlander voli jesti.. rostilj Moj pas je kao stene jela Hill s,poslije toga Brit Care,a sad smo na hladno presanom Lukullusu.Kad je u trenaznom, eadnom procesu teska je 18 kg.Trenutno je na 19,5kg..Velika je razlika tih 1,5kg u pitanju izdrzljivosti..Visoka je 50cm u grebenu sto je u standardu,cak na donjoj granici..Ocijenjena je na IPO u sa odlicnim, a nedavno je dobila odlican I na CAC u u Vukovaru, cac+bob..Cinjenica je da nije bilo konkurencije,I zato cemo ici u Zagreb u studenom na specijalku I CACIB pa cemo realno vidjet sto je a sto nije..nadam se objektivnosti sudca..Upravo zbog tog izlaganja drzim ju na nesto vecoj tezini I koliko toliko stedim u lovu da ne upropasti dlaku, sto je izuzetno tesko...Mislim da je briga o psu, drzanje, njega, istrcavanje,hranidba..sve skupa vrlo bitno za izgled I zdravlje psa..Ja nisam ekspert,ovo mi je prvi pticar..Za sada sam jako zadovoljan I ponosan na svog psa.Daleko od toga da je najbolja itd...Ali nas dvoje u okolnostima u kakvim jesmo smo solidan tim I trudit cemo se bit sto bolji..Uvijek ima starijih I iskusnih kolega sa psima probrane genetike na koje se mozemo ugledati I korigirati.Sto se tice duljine dlake,ona varira od linije do linije..moja kuja je specificna sa nesto kracom dlakom od prosjeka..Pogledajte njemacku bazu rasplodnih minsterlandera,ima na googlu,treba malo procackati,ima vise linija pasa koji se bitno razlikuju..A sto se tice terena..Gdje pas stasa tamo ce se adekvatno razviti.Ja mislim da vas teren ne bi trebao predstavljati problem za ovu pasminu,dapace.. Lijep pozdrav,tu sam ako ikako mogu pomoci..A na proljece,ako sve bude kako ocekujem, imat  z14cemo leglo..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju