Lovna kinologija > Lovne pasmine

Mali minsterlander

<< < (47/62) > >>

galee23:
 d1 Misty , Astrid od Andricevica odmara poslije lova..

galee23:
U tandemu s vižlanom Maxom..

Kasnije solo..

crosfirebalkan:
Baš je zanimljiva ova pasmina. Koliko vidim baš svestran pas. Spominje se ovdje i krvni trag  čak i divlje svinje, ne znam koliko je to moguće ipak je riječ o ptičaru....?

galee23:
Pozdrav kolega!Moje iskustvo je takvo kakvo je, preskromno da bi bilo relevantno za neke šire tekstove.Činjenica je da je potencijal ove pasmine jako velik i da se zaista u jednom psu može imati svestran lovački i obiteljski pas.Sa minsterima rade vrlo uspješno potrage za ranjenom divljači, love krupnu divljač prigonom i naravno, vrlo uspješno odrađuju poljske lovove u najtežim uvjetima.Moje iskustvo se bazira u radu na polju i vodi, što se može vidjeti po fotografijama.Osim toga kuju vodim sa sobom na doček sa zemlje  kao i sa visoke sjedalice ukoliko ima pod.U polju radi kao i svi ostali ptičari, doduše na specifičan način i stil pretraživanja koji nije niti brz kao što rade seteri niti elegantan kao što rade NKD i slični psi.Činjenica je da odrađuju sve podjednako dobro.Kao vrlinu istaknuo bih volju za radom u teškim uvjetima, što podrazumjeva gust teren sa kupinom i trnjem u koji većina pasmina nerado zalazi..Tu do izražaja dolaze upravo ovakvi psi.Isto tako, ne ustručava se ulaziti u hladnu vodu koliko god puta treba, odlično pliva i ustrajno traži aport.
Na koncu svega, najbitnija stvar uz kvalitetne gene je kvalitetna obuka i kontinuitet..Ja tek nakon evo već pet godina vidim neke stvari koje sam mogao iskoristiti i naglasiti, odnosno u startu eliminirati..Ali, pošto mi je prvi ptičar, nije mi za zamjeriti  z30 Poznajem neke kolege koji su od ove pasmine izvukli gotovo sve što može pružiti i to su psi vrijedni divljenja, ali iza toga je puno rada i odricanja.Primjer je gospodin Darko Prokeš iz Osijeka i njegov Aron.Može knjigu napisati.. zagi

fazan III:
Kolega uzivaj i gustaj sa svojom mezimicom,jer ces i nakon 10 do 15 godina, sve svoje buduće pse uspoređivati sa njom, ali niti jedan ne bude kao Misty, tesko se natrefit na dobrog psa. I jedan savjet, obavezno ju pripusti te si ostavi stene da se nauci uz nju lovit ili vec razmisljaj o kupnji drugog steneta da se uci uz nju, ako imas mogucnosti!  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju