Lovna kinologija > Lovne pasmine

Mali minsterlander

<< < (49/62) > >>

leon:
Od početka treba pucat kad je pas daleko od tebe, najbolje sa 22 LR ili mali pištolj. Imao sam i ja par primjera straha od pucnja. Kad je palo par fazana, sve to je nestalo  ref

galee23:
Kolega crossfirebalkan, samo cu dodati malu opasku na ovo sto si opisao..Iz ferme u kuliranje nemoj forsirati kretanje psa puno ispred sebe, pocet ce progoniti divljac.Kvari se fermanje.Uvijek ti budi taj koji ce dizati divljac ispred nosa, uz inzistiranje da ti kuja miruje.A ne odmah u galop nakon polijetanja ptice ili skoka zeca.Ako ti kuja ferma, dodji do nje, podragaj ju I napravi korak ispred u smjeru gdje gleda.Ona ce vjerovatno napraviti korak,dva isto.I tako idite skupa do divljaci.Draziti I poticati psa na napad moze dugotrajno pokvariti sve.Puno srece ti zelim, lijep pozdrav

crosfirebalkan:
Hvala svima na pomoći. Evo odradili smo nekoliko pucanja sa MK iz daljine, skoro da i nije reagirala na pucnjeve. Ovih dana ćemo malo iz bližeg kad budemo u igri, kasnije sačma iz daljeg i tako. Ne forsiram previše mlada je. Uglavnom mala ferma fazane školski, kad ga nađe ukipi se sa podignutom prednjom nogom i ne mrda dok ja ne priđem. Kad podignemo fazana onda malo potrči za njim,a to ćemo morati rješavati. Uglavnom ide u vodu i aportira iz vode bez problema. Sve više je hrabrija, mislim da će biti dobra. Zanimljivo kako kada osjeti divljač počne mlatiti repom i šarati po terenu dok ne nađe divljač i počne fermati. Jedino nam je problem vrijeme za vježbu, nikako uskladiti sve obveze da se može raditi redovito... Nabavio sam neke literature pa planiram od idućeg tjedna malo ozbiljniju obuku..

grom:
Kolega, po priči vidim da je to dobar pas i nemoj ga pokvariti. Normalno je da na tragu vrti repom i traži, to ti je znak da budeš spreman jer ima divljači koja ne trpi fermu i diže se sama. Kad stane i utvrdi, ti polako prema njoj i podigni divljač. S vremenom je naučiš da diže na komandu, a to što se malo zaleti za divljači kad poleti i nije neki problem za lovnog psa. Jedino kod lova zeca iz ferme može malo smetati, za to izvježbaš naredbu "stoj", ili kako već voliš, pa je zaustaviš kad te volja.

Gogsa:
Kolega Crossfirebalkan kako napredujete? Vec neko vreme sam razmisljao da uzmem lovackog psa i nijednu rasu nisam iskljucio ali sto vise citam za Malog Munsterlandera sve vise me privlaci.Na kraju smo kuci demokratski izglasali (tu je i mala politicka manipulacija bila sa moje strane  ;) ) da to bude zenka Malog Munsterlandera.Ja sam strastveni lovac i imam mogucnosti da snjim radim ,a sa druge strane mi je bitno da kuci isto s njim uzivaju i druze se i moja deca. Kontaktirao sam vec nekog ko radi sa ovom rasom pa nadam se da na jesen mogu po shtene.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju