Lovna kinologija > Lovne pasmine
Mali minsterlander
Gabro:
Stvarno lipa bestijica, cestitam 1liga
Svaka cast na skolovanju psa pod paskom profesionalaca. Socijalizacija i opca dresura je dio koji se kod nas cesto preskace. Cim moze trcat daj teren i ferma ferma ferma....kasnije imam pasa kojeg mogu pustit samo u teren i nije niti za oko kuce dobar da ne kazem za ista zahtjevnije. Poslusnost nula. Jebiga vremena je malo a apetiti su velik, lov je u prvom planu. Trenutno imam 4 takva debila doma zena oce da me ubije koji nered su u stanju napravit. Jos seteri su posebna prica koliko su to udrene zivotinje. A laju non stop, a seru svugdi, a razhebu cvijece, cipele...aiiiiii uf uf
Gogsa:
Trudimo se kolega Gabro da bude od nje solidnog lovackog psa. Socijalizacija i poslusnost je ovde vrlo bitna stvar,Holandija je gusto naseljena,lovista nisu velika i svugde su putevi i auta.
Ulozim ja ovu prvu godinu puno truda i vremena ,a lova ce da bude u narednih godina kolko hoces. Birao sam vrlo pazljivo odakle cu da uzmem shtene.Mogao sam i ovde da uzmem ali nisam hteo da budem na listu cekanja 2 godine tako da sam potrazio malo na brdovitom Balkanu i nasao Odgajivacnicu koja ima iskustva i kvalitet sa ovom rasom.
U pocetku mi moja zena kaze: '' Sta smo uzeli ovakvog divljaka,samo misli na lov,ganja ptice,uvek nesto trazi i vuce kao luda''. Sad kako vreme prolazi videla je da se sve ulozeno do sada isplati,Jazz polako postaje stabilnija,slusa dobro,ne vuce vise kao na pocetku i doma je prava maza.
Mislim da su teme oko lovackih pasa ovde na forumu slabo aktivne,a oni su nam tako bitni u lovu.
Gabro:
Istina. Jako malo o pasima vec godinama a bez njih ne bi ni isao u lov...
grom:
Jbg Gabro, mijenjaju se prioriteti. Od mojih samo jedan prijatelj ima NKD i ja dvoje, ostalo goniči i trčanje za svinjama. Zagora malo bolje, ali opet tanko. I njih je meso uzelo, bitne su noćne sprave, love sami sebi i slabo se njeguje društvo i pravi lov. Moja ekipa je još uvijek dobra, ostalo sve tanko. Nema lova bez pasa, bar meni. Lovim sa svojima ili pucam ispred tuđih, znači opet bez njih ništa.
Gogsa:
Aktivno s trenira,povtaramo ono sto smo naucili.Na treningu zadatci postaju kompliciraniji ali osnova mora da se poftara i odrazava ;D.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju