Lovna kinologija > Lovne pasmine
Mali minsterlander
galee23:
z10 slazem se 100%..ja radim od 7:00 ,ali nije proslo niti jedno jutro da 15 min prije posla ne prosetam sa psom..i par aporta i odlaganja ne odradimo..Prvo sa krilom,rukavicom, pa sojkom,golubom..sve smrznuto :D Sto rec..Preprucam knjigu prof Ivana Richtera , za pocetnike i one malo starije..Gabro,hvala na potpori,uzvratiti cemo slikama iz lova.
Dobra kob svima!
galee23:
Isli smo na lisicu,a naletjeli na njih...
šokac:
--- Citat: galee23 - 14. 12. 2016. 14:26:40 --- ludiloo
Svaka cast na tekstu Gabro,mozete pisat blog,kao ona Tanja Torbarina z10
Salu na stranu, malo sam se nasmijao citajuci post..O seterima nemam pojma,blizi su mi njemci i bretonci,prepelicari i slicno..Opcenito, prekrasni su mi, one sare na glavama i dlaka..Ne znas kojeg bi uzeo..Osobno, takvom bi psu na mojem terenu duga dlaka bila veelik problem..Ja sam se odlucio za MM jer mi se svidio i eksterijerno i po cudi.Naime, imam curicu od 8 god koja ju tretira kao prijateljicu pa se navlace i stipaju po dvoristu, a bez straha da ce pas okrenuti plocu..Stalozeni su i uglavnom njezne naravi kao obiteljski psi.Mada,iznenadila me ostrina kojom cuva svoj aport..Do sada je imala sukob oko svojeg aporta s dva bretona i dvije pticarke.Ona pokupi aport i krene a drugi pas pred nji i otima..Mislio sam da ce ju ugusiti kad su se pocupale..potukla se kao odrastao pas.Ali samo oko aporta ili lovine kod mojeg ruksaka, u drugim situacijama se podcini starijim psima i upisa se isti tren..Za ne vjerovati..Osim toga, pas je manjih gabarita,moja je teska cca 20 kg i moze s nama svud..u auto, kafic..Krvni trag također polazu s njima, imate onog Prokesa iz Osijeka s krasnim parnjakom,on ima svasta polozeno i osvojeno,izmedju ostalog i krvni trag.Moja kuja je do sada pokupila samo ranjenog zeca,ali rano mi je bilo ubaciti i taj trening kad smo tek u prvoj lovnoj sezoni.Pokusat cu ju nauciti odraditi krv ali tek nagodinu,kad bude 1,5 god stara.Vodim ju i na ceku,odlozim kraj sebe i mir..suti i ceka ;) Eto,malo sam prenio vlastite impresije,iako sam jako zelen po pitanju pticara..ali mora se od nekud poceti.. d1
--- Kraj citata ---
Gale sjećam se da je Pavle Vratarić imao odličnog psa
prije dosta godina . Radio je sa njm dosta krvni trag .
sus scrofa:
Gale čestitam na odstrijelu. Pas ti je stvarno predivan. Sav tvoj trud i rad vrati ti se na način da imaš vjernog prijatelja i pomagača u lovu.
galee23:
Kolega Šokac, za Vratarića znam, ali ne znam ništa o njegovom MM..Činjenica je da ih vani koriste za krvni trag, puno više nego mi..Kad budem u potpunosti zadovoljan radom u polju, ubacit ću joj i tu vježbu pa ćemo vidjeti.Zašto ne? Jučer , nakon aporta prve kržulje, skače kao jare oko mene, grebe nogama po zemlji, veselje na najjače z1 A druga, je kao kec na 10 ku došla, samo potvrda nove vrste koju ćemo loviti..Jedva čekam šljuku..to mi je žestok izazov..
Sus scrofa, hvala na čestitci, slažem se stobom, bez rada sa psom nema nikakvog ni rezultata ni zadovoljstva..Sezona još traje, nadam se Božićnim i novogodišnjim "lovićima", od sat, dva šetnje, sigurno ćemo nešto naći, a ako ja budem brz, bit će i slika z14
Dobra vam kob!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju