Lovna kinologija > Lovne pasmine
Moji Trobojni gonici...
Mladen Vasic:
Malo lice.
Sto se mene tice ja ne trazim neku ljepotu, samo da lici na svoju rasu. Meni je bitan rad kod kera :smil4226ce1d491b5: z6
Dragan909:
Mladene nemoj tako.
Kazes da ti nije ljepota toliko vazna. Samo da lici na svoju rasu.
Svako bih volio da ima sto radnijeg psa a uz to i da je ljepotan.
Do toga je danas tesko doci.
Al nek je makar u tipu svoju rase.
mpeca:
Vazno je i jedno i drugo.Imao sam srece da dobijem Donu majku Astre zenku jake krvi a Lorda sam kao stene kupio i odnegovao.I jedna i druga linija su bile izuzetne i lepe i radne.Beline ciste a zenke su vecinu u leglu kotile sa belom ogrlicom.Vecinu stenaca i odraslih pasa sam poklanjao prijateljima i kolegama sa kojima lovim.Pre par godina sam kerove sto se terena tice malo zapostavio zbog bolesti a i povrede ruke.Jednog od pasa Belog starosti dve godine koji nije izasao iz dvorista niti video bilo koju divljac poklonio sam prijatelju u Bor.Pustili su ga na trag tek podignutog vepra a on ga je pratio sve do velikog krsa oko deset kilometara daleko u jednom pravcu ostao gore lajuci ga i vratio se u mrak na mestu gde su ga pustili..Nazalost nastradao je prosle godine od starog iskusnog vepra.
Mladen Vasic:
Evo da se nadovezem, rad DS.
Napominjem da stariji ker nije imao nikakav "kontakt" sa svinjom od pomenute godine...
I Naravno, mlada nada, koja je prvi put imala "vatreno krstenje".
Eto kolega/e ako moze koja rijec o ovom kratkom snimku?
peca:
Moje misljenje je da je ovaj gater dobar za prvi susret stenca sa svinjom, jer nije gust i svinja nije agresivna, a nemoze se ovdje realno procjeniti rad iskusnog kera jer nije gusto i svinja nije agresivna, ja sam imao pasa koji su radili za 10 u ovakvim uslovima a u prirodi gdje je gusto i agresinve svinje nesimje nikako uci i napadati, tako da gater nije mjerilo jedino valja za prvi susret stenca sa svinjom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju