Lovna kinologija > Lovne pasmine
Njemački kratkodlaki ptičar
STARI AVDZIJA:
--- Citat: john deere - 15. 12. 2008. 16:50:10 ---
--- Citat: SUMO - 15. 12. 2008. 13:00:02 ---Izuzetno lep pas !
Steta sto nije moguce videti pun profil glave i da li ima fanona.
--- Kraj citata ---
slikat cu ga ja opet cim odemo u akciju, iz svih profila! ali imas sliku u ne bas najboljoj pozi u izvjestajima iz lova!
--- Kraj citata ---
jedno je slucajna postavka ili uhvačen trenutak u objektiv a drugo prezentacija,malo više posjete temi prezentacija pasa i primjena pa da vidiš efekte kad napraviš takve snimke jarane.
npr.snimak glave iz poluprofila ovako
kao i profil izbliza daće jasan utisak posmatraću a kako psa postaviti za snimak cijele figure vidi temu i ako hočeš to primjeni i postaješ umjetnički fotograf ;)
SUMO:
Prekratak?
auuuuu,
a sta bi sa prvobitnim da nemac treba da bude kvadratican?
Redzo, uz srdacan pozdrav, mislim da si promasio temu z10
File:
Sumo ljudi to zaključuju zato šta je u zadnje vrijeme bar kod nas sve više tih nekakvih dugačkih i onda se zapravo i gubi percepcija o pravom njemcu koji mora bit kvadratičan,u mene je jedna kuja 100 kvadratna a jedna je malo duža i svi koji se baš ne kuže 100% u standard kažu mi da je ta koja je kvadratična i zapravo prava malo kratka
SUMO:
Postovani kolega,
a sta je to pravi nemac?
Secamo se slika kakvi su nemci bili pre 100 godina? Nepobitna je cinjenica da je na sadasnji izgled nemca uticao i poenter. A kakvu situaciju imamo danas?
Gomila pasa iz Italije i `nemci` koji ne lice ni na sta a markiraju na 60 ili 80 metara, imaju neprirodne vratice i nemaju stila uopste.
A onda oni iz maticne zemlje, preveliki, glomazni.....I sami Nemci su dozvolili izmenu standarda pa tolerisu svetle oci, duze i vece pse....
Ova tema bi zahtevala mnogo postova i svega ostalog. Kolegin pas je jako lep i drago mi je da uziva u lovu.
Srdacan pozdrav
!
STARI AVDZIJA:
--- Citat: SUMO - 16. 12. 2008. 15:12:20 ---Prekratak?
auuuuu,
a sta bi sa prvobitnim da nemac treba da bude kvadratican?
Redzo, uz srdacan pozdrav, mislim da si promasio temu z10
--- Kraj citata ---
kolega Šumo ja nisam opisivao psa uopće samo sam sugerisao za slikanje koje će bolje predstaviti psa i prezentirao snimak glave poluprofila kod baraka na isti naćin slikano njemca ili bilo kojeg drugog psa moći će se prilićno donijeti utisak o obliku glave,nisam pristalica 100% ubjeđenja da slika može kazati sve o psu prije svega jer nedostaju provjere kretanja,pa ako analiziraš ponovo mislim da ćeš skontati da nisam promašio temu nego samo sugerisao kako bolje prezentirati psa na fotki,pozzzz. ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju