Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (6/134) > >>

SUMO:
Uvek to bilo najbitnije :D

kostoberstocher:
 z4  z4  z4

Imao sam pre osamnaest godina vrhunskog bretona, lovio sa njim i bio zadovoljan, sve dok u moju kucu nije stiglo stene kratkodlakog nemca....
  Verujte mi kratkodlaki psi su vrhunski lovni psi -pticari  i sve mane koje im se prilepljuju su iz drugog faha, a sto rece Sumo , nemac+springer, moze i breton je u nekim situacijama prava stvar

dean:

--- Citat: kostoberstocher - 12. 08. 2007. 18:45:44 --- z4  z4  z4

Imao sam pre osamnaest godina vrhunskog bretona, lovio sa njim i bio zadovoljan, sve dok u moju kucu nije stiglo stene kratkodlakog nemca....
  Verujte mi kratkodlaki psi su vrhunski lovni psi -pticari  i sve mane koje im se prilepljuju su iz drugog faha, a sto rece Sumo , nemac+springer, moze i breton je u nekim situacijama prava stvar

--- Kraj citata ---
Ja ne bi nikad lovio nemac+springer, jer je jedan pričar koji stoji na divljač, drugi je šunkavac koji u pravilu ne stoji (moj prepeličar stane ravno 2-3 sekunde, makar to od njega ne tražim)več ju diže i to najavljuje lajanjem kad doče na vruči trag. Ne puštanje glasa je teška mana kod šunjkavaca. Ako sa svakim loviš posebno, onda je to sigurno prekrasno jer možeš vidjet kako rade, kako imaju različite uročene osobine i svakom se divit zbog onog što mu je priroda dala.

SUMO:
Kod mene kazu - ne kudi konja koga nisi jahao :-\
U principu springer kvari nemcu marku - pri lovu prepelica. Ali u gustisu i sumarcima gde nemac precesto ode za srnom ili zecom springer ti je uvek tu oko nogu - ulov zagarantovan :D

dean:
Ja ne bi nikad lovio nemac+springer, jer je jedan pričar koji stoji na divljač, drugi je šunkavac koji u pravilu ne stoji (moj prepeličar stane ravno 2-3 sekunde, makar to od njega ne tražim)več ju diže i to najavljuje lajanjem kad doče na vruči trag. (Dean)
ILI
U principu springer kvari nemcu marku - pri lovu prepelica. (Sumo)

Nismo li rekli istoč

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju