Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (98/134) > >>

ges:
O čemu vi ovdje uopče pričate??? Da bi pas dobio dozvolu za parenje mora položiti IPO(ispit PRIROĐENIH osobina). Ako se pas boji pucnja nemože položiti IPO. Nema parenja. Zato danas i jest situacija u lovnoj kinologiji takva kakva jest. Pari se sve sa svačim i dobije se svašta...pa se krivotvore papiri,pa se kupuju ispiti ili se dobivaju na lijepe oči,pa se onda štenad nemože prodat,pa se poklanja ili se daje u bescjenje i još se više kvari genetika. A uzgajivači koji drže do genetike koja naravno košta više ne žele imat legla jer im se ne isplati prodavat štence po sto eura.

leon:
Ges, pogodio si u centar, na žalost je tako... kud to vodi  paci

GPK:
Pazi Sve to stoji gas sto si rekao ja rekoh u mom prvom javljanju sta rekoh neko me pobi i rece taj pas moze dati dobre potomke.
Onda smo odmah poceli drugu pricu koja podrazumeva sve ovo sto si ti naveo.Falsifikat lepe oci i prijavljivanje legla od jedne kuje na papire druge ili totalno od drugih roditelja.
Ali ovo je ................... i sve se moze i ne moze pravila su pravila a nigde se vise ne krse nego ...............

grom:
Nista to nije problem ako to čovjek drži za sebe,ako je toj kuji sve drugo u tipu pasmine i dobro dosta sudaca će malo zažmiriti i dati ipo da čovjek može u lov . Slažem se da treba čuvati dobre pse i oštro sam protiv krivotvotenja papira. Neka mu pise sto god,samo da je original i znaju se preci.

ges:
Donekle se slažem s ovim da ako  pas zadovoljava svog vlasnika nek lovi s njim. Mada mislim da je u ovom konkretnom slučaju ako se pas boji pucnja nemogoće s njim loviti.Ali taj pas nikako nesmije u rasplod. Međutim ove dvije stvari su usko povezane tako da ako smije u lov smije i u rasplod. A njegova će se urođena mana već u nekoj generaciji potomstva opet javiti.
 Po mom iskustvu ima tri vrste osjetljivosti na pucanj. Prvo su psi koji ga uopće ne čuju tj ne boje se. Takva je npr moja kuja. Od kad je bila štene da kanonada topova puca kraj nje ne smeta joj. Drugi su oni malo plšljiviji s kojima se treba raditi i s vremenom se nauče na to i može se kvalitetno loviti. Ako se kod takvog šteneta dogodi da se recimo prilikom lova na prepelice više lovaca odjednom poduplaju šus ono se uplaši i dalje se boji pucnja. U rijetkim se slučajevima to radom može ispraviti ali treba strašno puno truda i vremena. Treći su oni psi koji se boje i pljeska i odmah rep pod noge, tima nema pomoći. Nasreću takvi su psi dosta rijetki.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju