Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (130/134) > >>

simba2909:
pozdrav drustvo,

pitanje,jel bih mogao stene njemacki kratkodlaki pticar star 5mjeseci sada u nedjelju 15.11. voditi u lov?
jel on jos mlad ili bih mi preporucili nesto drugo?

Davor Antunovac:
Samo ti njega povedi,možda nešto i nauči ako bude starijih iskusnijih pasa,nadam se da si već kad ima 5 mjeseci radio nešto s njim,bar one osnove....

Kohorta:
Sve ovisi o tome što si dosada radio sa psom a najviše da li si ga naučio na pucanj jer u skupnom lovu bi moglo biti dosta više pucanja pa bi moglo završit kontraproduktivno.Ako je do sada savladao osnove poslušnosti ja bi ga vodio te u dogovoru sa lovnikom držao bočnu stranu (ljevo ili desno svejedno)  zagi d1

toplichanec:
Još ga nemoj voditi u lov. Nemoj biti budala kao ja.
Mlad lovac, uzeo NKP, krasno štene, pastrvasto. Na jesen nabavio i novu sačmaricu. Pa ajde da ju probamo na bregu kod kleti. Pa nek ide i pas da se malo rastrči. I ispucamo 15-tak patrona, ne gledajuči gdi je pas, a on sav u strahu sakrio se u klet pod bačve i sav drhti.
Trebalo mi je dugo dok sam ga odučio od straha od pucnja. Poslije je bio vrhunski.
Ovo ti je iskustvo iz prve ruke.
Uči ga, igraj se s njim. A kad će biti spreman na prve pucnjeve, onda budi sam ili s prijateljem i prve pucnje iz velike daljine, pa onda sve bliže postepeno. Tako nećeš imati problema. Možda ga pred kraj sezone povedeš u lov kad će biti već naviknut.
Uživaj u lovu sa ptičarom, najljepši lov što postoji. Ne može se uopće usporediti sa lovom na divlje svinje. Puno uzbudljiviji i plemenitiji. Učini ga fantastičnim i sebi i svom ljubimcu.
Dobra kob.

Neno:
Iz mog iskustva psa koji se boji pucnja teško je ili u nekim slučajevima nemoguče naučiti na pucanj.

Imao sam takvog setera i nema šta nisam pokušavao, danima smo šetali oko skeet streljane dok je trajao   trening, punio patrone samo s trečinom baruta i samo košarica bez sačme ....

Uspio sam dobiti da ne preda previše kada ja pucam u solo lovu na šljuku ali skupni lov na fazane i poćme puškaranje jače a ja psa izvlaćim ispod auta  mad

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju