Lovna kinologija > Lovne pasmine
Njemački kratkodlaki ptičar
simba2909:
nije jos bio u lovu.sada mu je 6mj.dal da ga vodim ili je jos mlad?
ako ga vodim,jel ima te savjet na sta moram pripaziti?
Gogsa:
A gde zurite kolega Simba, ima vremena icice u lov ;). A kako bi ga nosili u lov? na povodniku i samo da observira ili da ide zajedno sa drugim psima? Ja momentalno obuchavam shtene Malog Munsterlandera i necu da ga vodim u lov sve dok neke stvari ne nauci,a bitno je da se totalno navikne pucnja i da neke komandeda poslusa kako treba( i moj se ne plasi pucnja za sada ali drugo je kad mu opalis iznad ushi). Vodite rachuna to je jos shtene i sve uchi uz igru,brzo gube koncentraciju,nije pozeljno u tom periodu da se dugacko opterecuju fizicki ( teorija kaze kolko nedelja starosti toliko minuta shetnje ili treninga),trchanje pored bicikla nikako ispod godinu dana starosti.Ja sad nemogu da znam sta sve vas pas zna ali ako stvarno zelite da ga vodite ja bi vam onda preporucio da ostavite pushku kuci i samo psa uzmite. Sad ja verujem da ima tu kolege koji drugachije misle ali ja ne pricam iz rukava nego sve su to preporuke iskusnih trenera koji imaju odlichne rezultate u treningu Continentalnih lovachkih pasa. Budite strpljivi radite s njim druzite se uchite i svaki minut koji ste u pocetku potrosili na njega dobijete kasnije duplo nazad.
Vrlo je lep na slici d4
leon:
Nekad je bilo puno fazane pa trčki, prepelica itd. Psi od oca i strica več su fermali sa 3 mjeseca. Toliko za orientaciju. Ja bi ga vodio barem pola sata dnevno u prirodu, ne treba previše ali eto ima več 6 mjeseci.
Gabro:
Moji psi idu u teren odma sa 3-4 miseca. Sa 6 miseci vec prate u lovu stare pase po cili dan. Cesto sam sa psima starosti 7-8 miseci lovio kao sa starim psima, samostalno i u paru. Evo i sad imam kujicu ostenjenu 2.4. ove godine i lovi s majkom cijelu sezonu. Jos ja lovim teske terene i kamen. Naravno treba odradit socijalizaciju i sve ali ako se ne boji puske nema sta stat doma.
grom:
Na pucanj se nauči kroz igru, ja to nekako provučem kroz aport. 6.35 iza leđa, puknem pa bacim drvo s perjem i naredim aport. Pali do sad sa svakim, samo kad donese mora bit slanine, hrenovka, kobasica itd...fine stvari oće mališa. Gabro, ne znam šta bi ti reka za ovo vodanje u lov sa starim psom. Nekako mi se čini da samo luduje i bezglavo trči za starim i ništa više. Kuja mi je još uvijek puno brža od njega, slomi Boga u njemu na brzinu. Radije ga pustim samog, onda baš radi i traži.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju