Lovna kinologija > Lovne pasmine

NJEMAčKI OŠTRODLAKI PTIčAR

<< < (41/59) > >>

KREC:
Prolecni uzgojni ispit (VJP) odrzan 22.o4.2012 godine u Somboru a u organizaciji SRPSKOG KLUBA NEMACKIH OSTRODLAKIH PASA, imao je izvedeno 11 pasa od 12 prijavljenih (jedna zenka izostala, opravdano zbog bolesti).
REDOSLED I BROJ POENA:

1. Trnova V Bea jr 88421 vlasnistvo Vukanovic Sinise sa vodicem Loncar Duskom iz Sombora 69 poen
2. Trnova V Betty jr 88422 vlasnistvo Vukanovic Sinise sa vodicem Biga Mladjanom iz Stepanoviceva 64 poen
3. Erik od Jojica jr 88822 vlasnik i vodic Dragoslav Ilic iz Celareva 61 poen
4. Nika Krecova jr 88478 vlasnik i vodic Jovanic Mirko Novi Sad 60 poen
5. Trnova V Finna jr 88690 vlasnistvo Vukanovic Sinise sa vodicem Supica Milanom iz Rastine 58 poen
6. Azra jr 88590 vlasnik i vodic Francisti Denis iz Backog Petrovca 53 poen
7. Daks jr 88779 vlasnik i vodic Kelic Lazar iz Sombora 49 poen
8. Nina jr 88479 vlasnistvo Vukanovic Sinise i vodicem Stankovic Stevanom iz Futoga 49 poen
9. Nightexpert jr 88477 vlasnik i vodic Seguljev Dragan iz Srbobrana 49 poen
10. Dona jr 88779 Vlasnik i vodic Kelic Lazara iz Sombora 42 poen
11. Trnova V Citta jr 88511 vlasnik Vukanovic Sinisa i vodic Tomic Nikola iz Veternika 41 poen

Prvo bih zeleo da se zahvalim Lovackom Drustvu iz Sombora koje nam je ustupilo loviste za rad pasa a posebno Loncar Dusku iz Sombora bez cijeg truda i rada ovaj ispit ne bi bio ni organizovan!!! Kao vodja ispita, zelim da pohvalim sve takmicare kao i publiku na fer i korektrnom ponasanju. Vreme nije islo na ruku vodicima i psima jer je duvao jak vetar a vec u podne je bilo 23 stepena. Divljaci je bilo dovoljno, pogotovo zecije. Steta, sto je zec u punom jeku parenja i nije miran pa mu se nije moglo prici blize, kako bi psi dobili sto bolju priliku i pokazu koliko vrede. I sa fazanskom divljaci je takodje bio slican problem. O nekim, za mene velikim, greskama sudija, smo pricali i prilikom dodele ocenskih lista, naravno pred svim prisutnima, i smatram da se u klubu pod hitno mora nesto uraditi na edukovanju postojecih sudija kao i odredjivanju glavnog sudije (takozvanog "RICHTER OBMANA"), kako se ne bi greske dalje desavale. Za kraj nekoliko interesantnih situacija: vodic Citte, posle rada zenke na tragu zeca od 50 metara zove nazad zenku i ona se vrati a kada su ga sudije pitale zasto, kaze, jedva sam je uz pomoc teletakta doterao da ne ide daleko za zecom a ja sada treba da je pustam...to meni u lovu ne treba i dobio je najminimalniju ocenu 3. Naravno da je ostale ocene imala 7,8,9 jer su ostale discipline "za lov"??!!! Drugi sa zenkom Dona, odradi prvi trag solidno i dobije ocenu, recimo 7 a posle drugog pustanja odradi za recimo 5 i sudije mu saopstavaju da je za rad na tragu zeca dobio 6. Pitaju ga sudije hoce li da popravi ocenu i pusti jos jednom a on: nisam lud pa da mi opet pokvarite ocenu!!! Naravno da je bilo i razocarenja, Stankovic Stevana iz Futoga u Ninin rad, dosao je da popravi rad na tragu zeca sa ispita iz Ogara a kuja sve "uprskala". Ceo ispit, samo pita: sta joj je danas, ne shvatajuci da i pas ima dusu i nije mu svaki dan, onaj kada daje svoj maksimum. Meni licno nije jasan vodic najbolje plasirane zenke Dusko Loncar iz Sombora koji kod kuce ima ostrodlake i kratkodlake nemce, labradore i nemacke lovne terijere, sa svim psima se takmici i sa svima je u samom vrhu A NIJE LOVAC!!! Mozda bi se mnogi mogli ugledati na njega, bar po pitanju vodjenja i rada sa psima (recimo, ja prvi). Dule kaze: u psima sam nasao svoj mir i zadovoljstvo! Vukanovic Sinisa.

lovac ferenc:

ivicakbaco:
Moja njemčina

ivicakbaco:
Moja njemčina

bostjan:
 ludiloo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju