Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački prepeličar - Deutscher wachtelhund

<< < (8/19) > >>

almir:
Ja ne uzgajam Njemačke prepeličare post koji sam napisao odnosi se na sve pasmine.
Moj savjet Vama je da životinju s kojom čete provesti cca 10 godina ne birate po boji.  zagi

miki26:
i ne biram po boji, nego po namjeni, za Liku su upravo ti bijelo smeđi oni koriste u palninskom podneblju, interesantan mi je i špronger španijel poljski tip, znam da su to isto jako pametni psi i da brzo uče, mislim da je ipak prepeličar bolji izbor za lov, jer se koristi za sve, može li to i špringer..............?

danijel k:
njemački prepeličar slobodan za parenje vrhunskog rodovnika uvezen iz slovenije roditelji njemci

wachtel:
Nemoj uzimati psa ukoliko nemaš vremena za njega. Pogotovo ne pse u tipu gonič-ptičar itd. tj. pse kojima u opisu stoji da su to energični psi sa velikom potrebom za kretanjem nevezano uz to hoćeš li s njim loviti ili ne. Stan, ili dvorište svejedno je jer ni jednom psu nije dovoljno samo dvorište.Da ne govorimo o tome koliko je vremena potrebno posvetiti stenetu bilo koje pasmine. Ukoliko si lovac, i želiš psa za lov neko vrijeme ćeš morati posvetiti i obuci. U svakom slučaju, ne bi trebao gledati na cijenu nego na to da psu omogućiš zdrav i kvalitetan život.
Moja prepeličarka je vrlo brzo naučila tražiti da ide van iz kuće, po zimi je to otprilike svaka 3 sata jer ima veliku potrebu za  z2 srećom pa joj to mogu priuštiti ali inače je pas koji ima energije za višednevno cjelodnevno trčanje a i neprestano traži neku interakciju. Definitivno ne bi nikome preporučila takvog psa za kućnog ljubimca!

bostjan:
Pozdrav,

pošto sam iz Slovenije, vas molim za info o leglima u Hrvatskoj. Ove godine je kod nas bila veča šansa dobit na lotu nego prepeličara (neku kažu, da je krivo cjepivo za bjesnoču..?).
Ako znate za koje leglo u početku 2013 vas molim za info ovdje.

Hvala,
Boštjan

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju