Lovna kinologija > Lovne pasmine

Novoškotski vabac pataka

(1/8) > >>

Posavac27:
Ova rasa psa me oduvijek fascinirala svojim glasom. Prije se koristila za lov na patke dok danas rijetko sluzi za tu svrhu. Spada u grupu retrivera i svoji lajanjem koje slici na glasanje pataka vabi patke na puskomet sacmatica i poslije ih aportira. Dali je netko od vas ikad lovio s ovom pasminom?

Gabro:
A bogati svašta ču naučit na ovome forumu  dr.i dr.i. Nisan nikad čuja za ovu pasminu...

Posavac27:
Svakakve pasmine postoje samo su neke unistili "strucnjaci" pa se nezna za njih

roger:

--- Citat: Gabro - 06. 06. 2017. 10:52:24 ---A bogati svašta ču naučit na ovome forumu  dr.i dr.i. Nisan nikad čuja za ovu pasminu...

--- Kraj citata ---

Definitivno je novi kut gledanja na lov i na kinologiju, ali novoskotski vabac pataka je evidentirana lovna vrsta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nova_Scotia_Duck_Tolling_Retriever

A da vabi patke, pa da tako dobio naziv vrste - fakat VABI, nije sala. Sa istog linka:

Tollers are named for their ability to entice or lure waterfowl within gunshot range, called "tolling".

Do danas ni ja za ovo nisam znao.
Svasta se moze jos nauciti na forumu.

A realno i fali nam svjeze krvi na forumu, vec duze vrijeme samo nas 15tak se nadjemo na dnevnom on-line sastanku. Mozda sam puno i rekao.

OregonHunter:
Na ovom forumu saznas i neke nove pasmine iako sam cuo za ovog psa jos i u Americi,ali au ga ljudi uglavnom koristili kao ljubimca. :smil4226ce1d491b5:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju