Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (36/61) > >>

zelenadolina:
Peca usput da ti kažem lijep ti onaj trobojac.

peca:
ja sam htjeo samo pohvaliti štene i rekao sam kakve ja posavce volim a ne kakvi moraju biti a što se tiče mog posavca nikada nisam rekao da je nešto eksterijerno pas mi netreba za izložbe ili uzgoja treba mi za šume ali opet gledam na eksterijer loša pigmentacija njuške je čest problem kod posavaca i ne smatra se velikom manom meni je važno da pas ima prave noge da nema kravlji stav da ima dobru bjelinu i dobro zubalo ne kažem da nebi volio da ima crnu njušku ali što je tu je i meni je dobar.Ponavljam htjeo sam ti pohvaliti štene ali ti si očigledno na forumu radi provociranja a ne radi ljubavi prema psima i lovu

zelenadolina:
A ti si vidim stručnjak,nisam ti reko ništa za pigmentaciju ,a vidim da ne vidiš jednu veliku manu na svom psu,pogledaj mu osnovnu boju dječače na glavi i na stražnjem a pogotovo slabinskom djelu tijela. A što se tiče šume tanak si za takve priče.

peca:
to govori koliko si posavaca vidio pas je slikan sa 9mjeseci a posavci postepeno potamnjuju do  gotovo 2 godine i sada se na svjetlijoj nijansi pojavljuje tamnija boja i postepeno cijeli pas postaje taman prvo krenu tamniti glava, noge i oko kičme večina posavaca koje sam ja vidio počela je ovako tamniti i na kraju dobiju jednobojnu tamniju  boju iduči put obrati pozornost na starost psa a o psu misli što hoćeš nikada nisam tvrdio da je odličan u eksterijeru kakav je da je meni je dobar

zelenadolina:
Pa eto da ti kažem ,dao si mi lekciju teorije koja je normalno neosnovana,ali praksa i stvarnost su ti ostale iste ,nikad taj neće imati jednaku boju dječače .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju