Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (12/61) > >>

STARI AVDZIJA:
koja pasmina kolega pretpostavljam da pitaš za pg.ali o ovome bolje na p.m.da ne remetimo suštinu ove teme.Pozdrav. :smil4226ce1d491b5:

kerber:
moj posavac Laki od Tuličića..........

nostromo:

--- Citat: kerber - 10. 01. 2009. 14:41:49 ---moj posavac Laki od Tuličića..........

--- Kraj citata ---

Laki je  gss i izgleda  d4 d4

Kako i sta radi?

kerber:
Laki je najružniji posavac u  Hrvatskoj ali sam ga dobro uslikao od dobrih je radnih linija i stjecajem okolnosti je ostao kod mene po mišljenju mnogih sam ga trebao ukloniti ,kao štene od 4 tjedna dobio je neku rjetku i opasnu bolest koju je teško lječiti i lječenje najčešće neuspješno završi.Dok je ostatak legla odlično napredovao laki je kopnio u tjelu a glava mu je oticala i otvarale su mu se rane po svim sluznicama i u predjelu glave koje su krvarile od prvih simptoma je išao ve                      terinaru i lječen je mjesec dana bezuspješno.Kad su veterinari digli ruke i rekli da je najbolje da ga uspavam jer i ako preživi pas će imati trajne posljedice i vjerovatno će biti neupotrebljiv tražio sam da mu daju duplu dozu vitamina i produženih antibiotika i odveo ga kući.                                                                 Inače sam iz tog legla ostavio njegovu sestru koju sam planirao obučavati za lov na divlje svinje zdravu jaku kuju a ostali su otišli novim vlasnicima.                                                                          Sa uzgajivačke strane su veterinari bili upravu bila je to jedinka za ukloniti ali mjesec dana sam ga promatrao i štene se unatoč svemu svakim atomom snage borilo za život i redovno je uzimao hranu kada je preživio još jedan tjedan odveo sam ga ponovo po vitamine i antibiotik i tako tjedan za tjedan,..................                                                                                                         Pas je preživio najkritičniji dio ali su posljedice bolesti bile vidljive deformacije glave ožiljci na sluznicama jako grbave prednje noge mekih došaplja pas je u 4-5 mjesecu starosti padao jer su mu propadale prednje noge kad trči ali je i dalje trčao za sestrom .                                               Malo po malo pas se polako oporavljao sa 6 mjeseci pas lajucka u gateru a seka ne ,sa 8 javlja trag u gateru i laje a seka ne sa 10 mjeseci oboje kreću u lovove na DS i Laki proradio na svinje a seka ne...................                                                                                                              Na kraju sezone laki fino radi za svoju starost a seka nije proradila na DS i ode drugom vlasniku a grbo osta kod mene........................                                                                                       I tako je laki sad 2 .5 godine star ima za sobom 2 lovne sezone solidno radi na svu divljač položio IPO radno prosječan upotrebljiv pas eksterijerno loš i puno puta izazove negativne komentare ali ja sam prije svega kinofil a tek onda kinolog i možda sam pogrješio u odluci ali jebiga tako sam tada odlučio i nežalim ni trena......................vrati on to meni svakim svojim pogledom i lavežom............. z5

nostromo:
 ;D uf e bogami nije najruzniji, ima jedan ruzniji kod mene u boksu, i divlji i neposlusan al drag mi je za popizditi...

je li to cest problem kod posavca, to propadanje prednjih nogu. dva od tri posavca koje ja poznam imaju taj problem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju