Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (20/61) > >>

TUROPOLJE:
meni se učinilo da je nižeg rasta i sitne glave  ,,, a smatram da bi se na specijalkama trebalo gledat i na kvalitetu eksterijera.. ipak je to naša autohtona pasmina kojoj baš ne posvečujemo puno pažnje.. Čast izuzecima ..

Mislim na mješanje sa istarcima ..

A i kinološki premalo daje da se tu promijeni nabolje..Šta se tiče autohtonih pasmina??

kerber:
Kolega tvoj komentar je svakako na mjestu kuja je lakše konstitucije i mlada nešto malo preko godinu dana i stoji pored krupnih mužjaka na slici  ali potpuno u tipu odličnih radnih osobina .                    Što se tiče specijalke ovo je isključivo radna specijalka u radu posavskog goniča na divlju svinju a o križanju s istarcima nema ni govora a ni potrebe ja sam to kod nas vidio možda jednom u životu izbor pasa obje te pasmine je kod nas vrlo velik i sam držim obe te pasmine i još dve druge kod nas se može često vidjeti povišeni brak usljed križanja s kopovima ili balkancima ali posavce ne križa niko jer nema potrebe.                     Što se tiče eksterijera pasa danas smo imali specijalku goniča svih pasmina pa ću postaviti u roku dan dva nekoliko posavaca s specijalke eksterijera pa ćeš vidjeti da nema potrebe za križanjem .                                  Nebih htio nikoga uvrjediti ali ta križanja su češća u priobalnom pojasu i eventualno u lici usudim se reći da je kod nas kinologija na dosta solidnom nivou.

TUROPOLJE:
Baš super kerber da staviš slike i objašnjenje ,ove god nisam imao priliku doći do vas da sve vidim jer me to jako zanima ujedno i druženje sa ostalim lovcima kinolozima.

zagi

Radan:
u gospicu na izlozbi juce bilo je 30 posavaca i dosta lijepi primjeraka a te mjesane doista rijetko vidam a da se malo triba poradit na eksterijeru triba

kerber:
Detalj sa specijalke goniča

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju