Lovna kinologija > Lovne pasmine
Slovački kopov
vladolovac83:
Jel to poslije kupanja ,voli i on vodu a?
moja kuja ide u Dunav ko da je retriver,a pogotovo sad kad su ovakve vrućine!
Pepi18KA:
nije, padala je kiša ... zagi zagi
peca:
zamrla ova tema zanima me koliki radius traženja imaju kopovi kao brakovi ili kao goniči.kakvi su na drugoj divljači osim svinje Jesu li oštri, puštaju li glas na tragu slabo sam se susretao sa ovom pasminom jedna kuja koju sam vidio bila je izuzetno oštra ali za zecom nije htjela pustiti glas nije bila čak ni vidoglasna a druga nije bila uopče oštra ali zato je bila izuzetno dobar gonič za sitnu divljač pa me zanimaju vaša iskustva z10
Pepi18KA:
peca,kopovi su ti kao i ostali psi...postoje oni koji gone duže,oni koju gone kraće...ja znam par kopova koji javljaju tragove i svinje i srne i lisice i zeca...moj kopov je lud za svime navedenim...samo trag od srne slabije javlja....samo kad joj je skroz na guzici ona zvoni ko lud...na svinjama je dosta oštar,ali se čuva,ne napada na njih,ali kad se odstrijeli svinja neda ni jednom psu blizu. jedan lovac iz susjednog lovišta ima kopova,jakog,punog mišića,sa super jakim glasom...ali pas nije za ništa drugo nego za lanac i čuvanje dvorišta...lov ga uopće ne zanima...
tako da su šanse da naletiš na dobrog psa isto ko i kod drugih pasmina...jednostavno moraš bit kur*eve sreće da naletiš na psa koji neće gonit.. pozz
garo:
kolega pepi izgleda da sam ja te sriće imam kujicu od godinu ipo od toga je godinu u mene. U tih godinu dana dva puta sam je čuo da štekće, jednom nisam vidio šta je gonila trajalo je jedno 10 min a drugi put za svinjama oko pola sata u paru s terijerom i onda sam ih zvao nazad jer je bilo kasno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju