Lovna kinologija > Lovne pasmine
Slovački kopov
velimir:
Stari trag izgubi miris i pas ga teže prati od friškog, ali ovdje prićamo o krvnom tragu ;D
Pepi18KA:
ma razumijem ja,al i krv s vremenom izgubi miris i ostavlja dojam starijeg traga zar ne ? ne znam kako to pas registrira al meni je to tako logično...a opet,ako ćeš ga na frišku krv,onda bude i trag osjetio od divljači ...
šokac:
Praćenje starog traga je odlika kvalitetnijih pasa .
Znači da pas ima kvalitetan njuh ili kako se kaže ima nosa .
Friški trag će pratiti većina pasa , pogotovo u skupnom lovu u čoporu.
Pas koji hoće sam vući stari trag je već klasa iznad . Sad ima opet
dalje ... koji javljaju stari trag dok prate , koji ne ...
Pas koji neprati stari trag nije da ga neće već ga jednostavno ne osjeti .
Da ga osjeti otišao bi za njim i za dvadesetak minuta praćenja bi mu bio friški .
ivo samoborec:
......ja sam pucao po svinjcetu.Nakon pola sata silazim dolje pogledati na sus........krvi ima dlake isto ali ne lezi.Svi su se razbjezali svaki na svoju stranu.Granica sa susjednim lovistem je jako blizu i nismo htjeli juriti ako nije dobro pogodeno neka zalegne.Da skratim pricu;uvece sam na komad krvi ostavio maramicu za nos (bjeli se pa se bolje nade)i te je nabio na stapic za jutrasnje trazenje.Kopov je ujutro u 9 sati bio sa nams u sumi...snijega je palo taman preko noci da pokrije krv tj 3-5 cm.Pas je pomirisao kraj maramice i tako na dugom povodniku...ljevo desno...i tako kakvih 50 metara...naravno pronasli svinjce.Ima manu kad ugleda srnu ne cuje vise gazdu....no nije siromak kriv to im je valjda u krvi
podravec:
Ova kuja što sam stavio slike mi je našla par komada svinja po krvnom tragu. Jednom u ljetu išao u obilazak i pucao na nazime. Oko pola 6. Obavijestio lovnika i došao s kujom na trag oko pol 9, vruće je već bilo dobrano. Pustio na trag kuju, bilo je sasvim malo krvi, nazime je išlo 100 metara sa grupom svinja, pa se onda odvojilo i otišlo još oko 200 metara i zaleglo u mladom bagremu. Kuja ga je našla i oblajavala,ali bio je živ. Znači razlikovala je taj trag ranjenog svinceta od ostalih. Sad dal je to slučajno ili ne.
Ja ih inače ne učim na krvne tragove, jedino tak nekad kad zatreba.
A općenito, mislim da bi kao pasmina bila jednako tako dobar kao i brak jazavčar
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju