Lovna kinologija > Lovne pasmine
Slovački kopov
dean:
Koliko je pas star? Da li je kolega radio s njim ili je pas na lancu a 10 dana godišnje ide lov? Pusti psa a stavi mačku na drvo da je pas vidi pa ako tada ne pusti glas, neka nekome šeče oko kuće jer u lovu ne bude nekaj od njega...
Bobi:
Svaki vikend ide u lov, ima godinu dana
SPYDER:
i kopov ti je kao i drugi psi, ali ako dosad nije prolajao onda ni neće najvjerojatnije, kod mene je sad bila brakovka stara 8 god. ima izvrstan nos i nema šanse da nenađe svinje ali zalaje 5-6 puta i zašuti jednostavno nije sljedoglasna, kod mene je i njena kćerka koja sad ima 1,5 god. i laje ko blesava ćim nanjuši svježi trag
kerber:
treba u gateru ili u prirodi provjeriti dali pas laje na viđeno možda je samo vidoglasan a možda mu treba malo da se odčepi imao sam priliku vidjeti nekoliko pasa u životu da su mutavi i bili su to brakovi i kopovi kod njih se ta mana pojavljuje u maloj količini ali sam takođe vidio kopova koji ne javlja trag ali je izvrstan tragač i drži kad nadje svinje satima bio je upotrebljiv jer je lovio u grupnim lovovima sa pedesetak ljudi i imao je dobar glas pa ga uvjek neko čuje kad drži i dođe na lavež.U svakom slučaju psa dobro iztestirati prije rješavanja inače su obe pasmine izvrsne za svinje .
Bobi:
Ma na kraju ce pas zavrsiti kod jednog njegovog kolege koji puno radi s psima da vidi dali je stvarno to sve od tog psa ili se mozda probudi.
Ako nis bit ce super kucni ljubimac :-)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju