Lovna kinologija > Lovne pasmine
SRPSKI TROBOJNI GONIč
stankosi:
--- Citat: medo - 16. 11. 2007. 09:39:17 ---stankosi Zvezda ti je lijepa. d4
Ja nisam imao prilike vidjeti te meleze pa ako imate slike stavite ih ;)
--- Kraj citata ---
Pozdrav!Zvezda je lepa ali nije moja!Zvezda je vlasnistvo kolege koko223.
Sto se tice Bugarskih ludogorskih gonica,moj prijatelj iz Bugarske Zeljo,koji se je juce registrovao ce vam bolje objasniti i otvoriti temu.Ipak je ovo tema za Srpske trobojne gonice a vec se mnogo pise u njoj o melezima i Bugarskim gonicima....
Zato evo jos jedna slika od mojih gonica...
Max od Stankosi!
medo:
Lijep je i dobro razvijen.Ocito je radni pas.Koliko je starč
stankosi:
--- Citat: medo - 16. 11. 2007. 17:30:12 ---Lijep je i dobro razvijen.Ocito je radni pas.Koliko je starč
--- Kraj citata ---
On je radan i od radne linije,ali sa njim izbegavam da lovim.Imam druge za lov i trenutno lovim sa kerusom koju sam postavio kod standarda rase,i jos 2 keruse i jednim kerom.Dosta su mi ga puta krali i zato izbegavam da ga vodim u lov.Preko nedelje ga pustam po nekad...Na slici je negde oko 3 godine a sad je 3,5.
medo:
Pa stvarno mi je krivo da ga ne mozes voditi u lov zbog lopova. >:(
Psi su ti jako lijepi i gone super na youtube. ;)
Reci mi iskreno koliko stenaca postane dobrima za lov u prosijeku.Meni je kod gonica bio oko 20% odlicnih,50% prosijecnih i onih 30% za nista.U ljepoti svi su bili bez mana. d4
stankosi:
--- Citat: medo - 19. 11. 2007. 16:31:54 ---Pa stvarno mi je krivo da ga ne mozes voditi u lov zbog lopova. >:(
Psi su ti jako lijepi i gone super na youtube. ;)
Reci mi iskreno koliko stenaca postane dobrima za lov u prosijeku.Meni je kod gonica bio oko 20% odlicnih,50% prosijecnih i onih 30% za nista.U ljepoti svi su bili bez mana. d4
--- Kraj citata ---
Medo,da ti kazem posteno,od kera po imenu Bruno(slika dole) neznam da se dogodilo da neki ne krene na divlju svinju.Medjutim mnogo mi je vazno da mi psi gone dobro zeca i lisicu.Merilo,kolko je gonic dobar je onoliko koliko goni zeca.Pravim selekciju nekoliko godina,odabiram najbolje,parim sa najboljim i kupujem radne pse,tako da je veliki procenat dobrih gonica koji su izasli iz mojih pasa.Psi mi odlicno gone zeca i lisicu ali ako ima svinja ostavljaju sve i krecu za svinjom.Mnogo mi je vazno da su psi koje koristim za priplod od radnih linija i da se upotrebljavaju u lovu.Nikako me ne zanimaju izlozbeni primerci,koji su nezni i koji su vec poceli da gube gene za lov.
Evo ga Bruno!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju