Lovna kinologija > Lovne pasmine
Zapadno sibirska lajka
STARI AVDZIJA:
uzdržljivost od progona srneće divljači je za mene najvažniji uslov za vođenje u lov na .d.s. kojih je dosta manje nego srneće divljači u našem lovištu, naći d.s. i raditi na nj.je premija naročito u teškim terenima , e sad ako neki lovci imaju tolike terene da nema drugih lovaca da pucaju pred psima onda je to druga prića.
citat
Nekom je to mana a nekom vrlina...
.......e još da su i bijeli ko istarci bi nekima valjalo kad šute a gone zimus ref
Milan98:
E bas zbog srna sam se ja i opredelio za lajku. Da li ima razlike,mislim da nema nesto drasticno.
Moja kerusa u zavisnosti od situacije,prostektava ali samo dok vidi divljac u pokretu,cim je vise ne vidi ne javlja se,a nekada i kada je vidi a trci za njom ne laje-zasto-ne znam ni sam. Za moj nacin lova ona mi zavrsava posao,napravi se blokada krece pogon i u vecini slucajeva pogon prvi puca,ako divljac izadje iz kruga i ako ne uspe da blokira vraca se. Sto je po meni mnogo bolje nego gonic. Nema onog cekanja kao gonica do mraka,sa lajkom krenes i sa njom se vratis iz lova.
Dobar pogled d1
Milan98:
Da osvezim temu. Moj odstrel pred kerusom, posle oblajavanja copora koje je trajalo 7-8min, prilazim i ovaj nazimarcic iskace prvi na mene i tu i ostaje. Mirage kugla ga ostavlja u vatri :tommy:
leon:
Čestitke, bravo lajka d4.
Max011:
Lajka na delu. Boljetin NP "Ðerdap"
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju