Streljaštvo > Lovno streljaštvo razno

"Čitanje" mete

<< < (2/4) > >>

twingi:

--- Citat: Nosler - 18. 03. 2012. 09:49:47 ---
--- Citat: twingi - 18. 03. 2012. 09:44:13 ---  d4Mozda jeste najcesci, ali nije jedini. Volio bih kada bi neko slikovito prikazao problem i uzrok, to bi bilo veoma korisno.

--- Kraj citata ---
Slikovito?!

--- Kraj citata ---

Da, npr pogodci idu desno i dizu se po vertikali, moguci uzrok: vruca cijev, los bedding, okidanje... Navodim samo primjer, na kazem da je tako. Na to sam mislio... zagi

Lazar:
ko bi to izdiskutovo ima mali milionuzroka, jednom prilikom mi puskar upuco nekoliko pusaka kad sam kontroliso svi moji pogodci isli gore i desno 4cm  ,e sad moze moja metoda korigujem optiku il ona prava sto mi je savjetovo i puskar da naucim pucat, pravim uvijek istu gresku prilikom okidanja

Nosler:
Dok god je greska ista nema vece frke! d4 Sve dok neko drugi ne puca iz puske sto si je ti "upucao".
Tesko je to sve prikazati slikovito...hm..obicno niko ne slika mete kad su problemi u pitanju nego radi sve sta moze da to zaustavi...

Schultz and Larsen:
Na primjer ovo. Bocni vijetar

Kad strijelac i sve ostalo stima...onda izgleda ovako..inace da nema vijetra grupa bi bila u 7/8, sati 12.

tuco:
ti šluc, opće nisi mjerodavan. em ti se rupe preklapaju, em ti je to meta za mali kalibar a pucal si po njoj na 100 metri, em znaš pucat. dakle, nisi mjerodavan.  z10

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju