Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Automatske hranilice koje ste sami napravili.
fabio:
Za limenog. Pazi da ti hranilica nije previše blizu stupa. Da ne lupa u nosivi stup.
robert.limeni:
A sjetio sam se toga kad smo je stavili ali za sad radi dobro, stup nije baš prejak pa se bojin da je medo ne skine jer onda joj nema spasa. Ali evo sad već treći tjedan kako baca i sve je na mjestu.
Dadx:
bok ekipa,
evo i ja sam napravil low budget hranilicu, nije me koštala niti 100 kn, samo sam kupil timere i lijevak, ispalo me 85 kn
naravno u to nisam računal dijelove koje imam doma.
Motor je od nekakve rotike, kutija od lina, žice iz kabla i tak...
dakle, plan je lijevak umetnut unutar bačve da samo viri van nekih 8 cm, unutar bačve od pur pjene napravit kosine da mi kuruza ne ostaje po rubovima, i automat montirat pomoću 4 navojnih šipki 6-ice na bačvu.
imap samo jedno pitanje, dakle spajal sam sve po shemi od par stranica prije i kad mi sat uključi, drugi timer odbrojava nakon kolko da upali motor, motor se prestaje vrtiti kad sat prekine, nisam siguran da je to OK, pa nek me netko prosvijetli
evo link kak to zgleda
lovac10:
O količini kukuruza koji ti dolazi na razbacivač ti ovisi koliko dugo da se treba vrtit
Znači ako je rupa na bačvi manja treba duže vrtit što ti nebi preporučio
Kad je rupa na bačvi veča, dovoljno je samo nekoliko sekundi da razbaca oko litre što je po meni dovoljno a kračim izbacivanjem produžuješ trajanje baterije
Dadx:
to mi je jasno, samo me ovo odgođeno paljenje interesira jel tak ispravno, velim nikad nisam niti videl automatsku hranilicu u živo, ovo je sve sklepano preko podataka ponajviše s ovog foruma...
mene muči dali je normalno da se pali u 17:13:00, gasi u 13:14:00 ali tek počinje raditi u 17:13:45 jer je na drugom tajmeru narihtano na 45 sec. Ako narihtam drugi timer na 15 sekundi, onda bi se palila u 17:13:15 i radil bi sve do 17:14:00 dakle 45 sekundi?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju