Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Hranilica za svinje

<< < (25/37) > >>

likabrinje:
poštovani kolege lovci moram napravit dvije hranilice za divlje svinje za kukuruz...Pa mi treba savjet na koje pozicije je najbolje postavit u šumi ili na livadi a da obadvije budu u funkciji.....Na koliko razmaka jednu od druge???Hvala vam unaprijed na odgovorima Pozzzz iz LIKe zagi

Mali Matek:
ovisno o površini lovišta, omjer livada šuma, itd. jednu bi sigurno postavio u šumi gdje divljač ima mir (uz sam rub branjevine di se zadržava), a drugu na rub šume i livade, ali tako da divljač mora izaći na livadu, ili ić uz sam rub prema hranilištu, a opet na nekoj pristojnoj udaljenosti (manje od 100m)  od tog hranilišta postaviti čeku.

Brane:
Po meni nebi bilo pametno odstrijeljivati DS na nekom većem hranilištu izrađenom isključivo za njih.
Jer npr. kad stara krmača dođe sa nazimadi i prasadi na hranilište, a ti odstrijeliš jedno nazime ili prase, neće ona više njih dovesti tu gdje je jedno izgubila !

likabrinje:
Ok hvala vam moram još malo razmislit uglavnom, ovu cu jednu stavit u šumi i uz nju neku pričeku....A drugu na rub livade gdje je čeka na udaljenosti cca 80m :)

Brane:
Napravi ti hranilište gdje će DS bez imalo bojaznosti dolaziti i hraniti se, bez straha da će biti pucano na njih, tek tada ćeš vidjeti rezultate i moći ih očekivati na onim manjim hranilištima na kojima ćeš vršiti i odstrijel !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju