Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Hranilica za svinje

<< < (12/37) > >>

Zoran:

--- Citat: lazar - 08. 11. 2008. 21:13:36 ---kodmene su ovakve ko u draganca i funkcionisu vec godinama 100%

--- Kraj citata ---

to neke za zeceve hranilice?  :bunny:

skyangel:
Evo da i ja postavim svog prvijenca u lovištu. Prva automatska hranilica, još se i mi navikavamo na tu tehnologiju, a pitam se kolko će trebati svinjama  hao

Električni stup je zakopan jedno 100-120 cm u zemlju i podboltan sa svih strana. Bačva se diže pomoću kolotura (za taj zahvat trebaju dvojica dobrih muža khm khm). Bačva je bijela jbg jer u tom trenutku baš nije bilo crne za kupit, a za farbanje smo bili lijeni. Druga slika prikazuje isto ručni rad, željezna pričekica koja će biti domaćin tronošca i kamere ako svinje počnu uopće posjećivati hranilicu. Postavljena je na staru godinu, daklem sad je već nešto preko mjesec dana tamo, svinje još nisu bile na kuruzi. Nadam se da će se prestati sramiti uskoro...

Na slikama naš Foka pozira, ipak je fotogeničniji puno od mene.

Sad vi stručnjaci svinjari koji imate puno iskustava s ovim stvarima recite jel to tak dobro ili sam nekaj zaj...

Brno:
Dečki, moje mišljenje je da ste na jako otvorenom terenu smestili onu (čizus krajst) skalameriju  ;D.
Svinje verovatno respektuju i boje se da priđu.
Ja bi predložio da okolo na 50 i više metara razbacate malo klipova kukuruza i zrna, naročito ako negde u bližoj okolini prolaze svinje i tako im date šanse da se polako priviknu na to postavljeno.
Vremenom neće prilaziti tome ali će jesti u blizini i imati na oku i to bijelo burence, kasnije će možda i sasvim prići i kada se potpuno oslobode verovatno će doći ispod bureta. Ali opet sa svinjama se nikad ne zna.
One i u mnogo skrovitijem terenu uzimaju oprezno hranu, pobegnu pa se vrate, uzmu klip u trku i jedu ga u obližnjem žbunu ili guštari. Zato je bolje takve hranilice praviti u zaraslom terenu sa vrlo malo vidljivosti. Tu je mana mala vidljivost za lovca ali one će jedino tamo imati slobodu i pre će doći.
Hranilicu koju je predstavio Draganco, lično je jednu poklonio meni i doneo čak iz Austrije, još je nisam testirao ali sad ovih dana kada ovde kod mene malo vreme stabilizira i prestanu kiše ja ću je postaviti i svaki detalj slikati, pa ćemo napraviti jedan monitoring, praćenje šta se dešava, koje su mane i prednosti i imaćemo do početka V meseca pravu sliku o toj hranilici.
Po meni ima smisla i obećava ali videćemo.

Antezg:
Sky-po mom mišljenju nije vam sistem neka sreća-vjetar će vam ljuljati hranilicu i prebrzo će se prazniti,a da ne govorim o mogučnosti krađe-ne toliko hranilice nego konopa i kolotura-ljudima uvijek treba uf.
Moj prijedlog ti je limena bačva sa poklopcem od 250l-(ima za kupiti po kojekakvim tvornicama itd. za 100 - tinjak kuna) koja se uglavi između 4 stupa-znači 4 stupa ko za čeku, zabiju se 2 štafle ili limeni L profili sa unutarnje strane i na njima bačva sjedi, a na gornjem rubu se stupovi okruže sa 4 letve da se nemože nikako prevrnuti. Izgleda puno ljepše, vjetar ju ne miče, problem je za ukrast...

DARK:
Da je ta hranilica kod mene u lovištu do 20 sati sve bi smazali!!  Jet ste to postavili u Obo?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju