Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Hranilica za svinje-bojler
albion:
Nedostatak ovakve hranilice je u gorskim krajevima, gdje kada zapane preko 25 cm snijega crna divljač ju ne može gurati, a i rupe se zatvore pa nema istjecanja hrane. Isto se dogodi i u većem blatu. Tako je za takvu hranilicu potrebno češće održavanje. Inače kod mene ove zime samo u siječnju nije bilo snijega, a tlo je pod snijegom već preko 40 dana od kraja listopada. Inače lovište se nalazi iznad 900 m n. v.
ikova371:
--- Citat: Huntercro - 04. 02. 2008. 21:24:34 ---Gotova je i druga hranilica tipa Jole Stilinovića iz Gospića. Doslovce sam upio čim sam vidio glavne detalje, ostali su dodani od moje malenkosti i majstora i lovočuvara Pave.
--- Kraj citata ---
vidio je u velebitu ;D
ADMIN=> Rekli smo da se kod citiranja izbjegava ponovni prikaz slika!!
PinzHunter:
--- Citat: isa - 04. 02. 2008. 21:47:08 ---Huntercro, d4,hoćeš li je vezivati,primjećujem da nema baš puno rupa ,prepostavljam da to .... d4
--- Kraj citata ---
Dobro pitanje sto se tice vezanja.
Nama su iz lovista sakupljaci sekundarnih sirovina, odnijeli gusanu kadu, pa cak su i bravicu (mesing) sa ceke razvalili samo da je prodaju. d7
Ovaj bojler je super rjesenje, samo sto cemo mi u takvim slucajevima morati zabetonirati tockove pa staviti kuglaste lagere,mada ni to nije sigurno od sakupljaca.
Dobra kob
PinzHunter
mijo:
pa isa pojele bi okolo kukuruz al bojler ni čut ::)
Huntercro:
E sad da krenemo redom.
1. Bojler se obavezno veže sajlom oko drveta
2. Ako imate takvo lovište da ima u njemu snijega naprave se veći točkovi par cm više i efekt opet postoji
3. Rupa nema puno jer i ovako ispada dosta čak neke moram zakrpati
4. Bure mi je isto dobro jedino što sasm morao dolje ugraditi lim jer su od gamkeepera poludile i razbile mi bure
5. Ispod bureta i okolo njega se prosipa kukuruz sa stavljenim gamekeeperom ili još bolje zakopa i nema šanse da omane. DS je vrlo vrlo inteligentna životinja i jako brzo naući da ako okreće hranilicu iz nje ispada kukuruz
Nadam se da sam pomogao svojim iskustvom
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju