Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

LOVAčKE čEKE

<< < (25/324) > >>

fly:
Da li vas je strah groma na čeki? Postavljaju li se gromobrani. Ajmo malo iskustva.

Tihomir:
Mi sve čeke radimo u koprivama:"Neče grom u koprive" ;D

fazan:

--- Citat: skyangel - 18. 08. 2007. 12:21:29 ---ikova je iz mojeg podneblja pa zna kak se rade čeke. uglavnom, najbolji materijal koji možeš nači za izradu čeke su stupovi za struju. ak nemreš nač stupove besplatno, obično ti  elektra prodaje stare po nekih cca 200kn. od 4 stupa napraviš 2 čeke, jer ti je dovoljno na pola stupa da bude visoka 4m. tak i mi radimo. sa stupovima za struju si miran vječno jer su napravljeni tak da ne trunu. jedino moraš korpu obnavljati svakih 5-10 godina ovisno kakvim materijalom radiš prvi put i to ne trgaš stare nego samo zabijaš nove na stare. krov ti je izbor koji nije nužan. mi recimo uopče ne radimo zatvorene čeke jer nema  nikakve potrebe za time. imaš kabanicu za to dvaput godišnje kad buš išao na čeku po kiši. stupove ne moraš ni bušiti u zemlju ako je teren kamenjar, pogotovo ak su na pola stupa jer nema šanse da im se kaj dogodi. ako na sve četiri strane zabiješ x-eve meču stupove i dijagonalno zabiješ nemoguće je da se sruši. daske kad zabijaš na korpu obavezno ostavljaj na podu 1-2 cm razmaka jer se budu vremenom napuhnule pa da pod ne škripi. i ulaz na čeku ti nikad ne smije biti okrenut na sjever da ti ne puše zimi. ak si na moru najbolje istok ja mislim. i to ti je uglavnom to. u svakom slučaju, stupovi za struju su odgovor za bilo koju vrstu čeke jer su vječni!

--- Kraj citata ---
Lako je Ikovi i ostatku društva kad im je Ivan Rak predsjednik i imaju stupova i betonskih uporišta za njih koliko vole.

fly:

--- Citat: Tihomir - 21. 03. 2008. 06:01:13 ---Mi sve čeke radimo u koprivama:"Neče grom u koprive" ;D

--- Kraj citata ---

Mislim da je, pogotovo na ravničarskim terenima ili na eksponiranim uzvisinama, dosta realna opasnost
od udara groma. MOžda netko, ipak, ima iskustva s postavljanjem gromobrana na čeku?

PinzHunter:

--- Citat: fly - 21. 03. 2008. 10:47:54 ---
--- Citat: Tihomir - 21. 03. 2008. 06:01:13 ---Mi sve čeke radimo u koprivama:"Neče grom u koprive" ;D

--- Kraj citata ---

Mislim da je, pogotovo na ravničarskim terenima ili na eksponiranim uzvisinama, dosta realna opasnost
od udara groma. MOžda netko, ipak, ima iskustva s postavljanjem gromobrana na čeku?

--- Kraj citata ---

@fly

mislim da si postavio pravo pitanje, jer takvu mjeru bezbjednosti jos nisam vidio na cekama.

Sto se tice postavljanja gromobrana mislim da bi bilo dobro postaviti pocincanu traku sa vrha ceke pa u zemlju. Mislim da nije neka veca investicija jer bezbjednost je na prvom mjestu.
pozz

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju