Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Problem u radu automatske hranilice
GOGO LOVAC:
Imam automatsku hranilicu Moultrie i jučer zamijenim akumulator i primijetim da se tanjurić ne vrti kad se aktivira tajmer. Mislim si da je nešto zapelo,pokrenem ga rukom,a kad tanjurić ide skroz lagano. Ponovno ju aktiviram da baci kukuruz i ništa ... Ponovim pokušaj i prstom pokušam zavrtiti tanjurić i motor proradi. Hmmm ...pošpricam osovinu Brunoxom i reko da probam ponovno i opet neće vrtiti. Oče vrtiti samo kad malo dodirnem tanjurić. Akumulator je 100% pun i kad se zavrti vrti kako treba,bez ikakvih promjena broja okretaja ili zvuka. Gledao sam u unutrašnjost hranilice i vidio da je na samom motoru između kontakata zalemljen neki smeđkasti element promjera 5 mm(kao gumb od košulje) .Da slučajno nije u tom dijelu problem,čemu to služi?
Ima tko ideju šta bi drugo moglo biti uzrok da se motorić sam neće pokrenuti kad dobije napon?
grom:
Morao bi, pogledaj četkice tj. mjesto gdje dobija napon.
mladjo:
taj "gumb" je kondenzator koji kod pokretanja motorića daje impuls veće snage da pokrene tanjurić... on se zna napuhnut od vlage, eksplodirat... znači vi nemate taj impuls koji je potreban za pokretanje... kad mu taj "impuls" date rukom motorić dalje vrti... treba zamijeniti kondenzator... ili pogledati da se nije slučajno odlemio od vibracija... kad se mijenja treba uzeti kondenzator istih vrijednosti ko ovaj na hranilici...
PLAMEN19:
Isti problem i kod nas na hranilicama starim 2 mjeseca
Dadx:
probajte sa jačim akumulatorom, odnosno amperažom
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju