Lovna kinologija > Moj pas.:.Moji psi

Moj Bigl

<< < (5/8) > >>

PinzHunter:
Tina je početkom iduće godine zrela za parenje pa ako neko želi kupiti bigla ovdje može rezervirati štene.
Neće ih biti mnogo na prodaju jer sebi ostavljam troje za lov.Cijene će biti pristojne i rado bih želio da završe kod lovaca.
Ovo namjerno nisam stavio u oglas jer se tamo javljaju i preprodavci a to želim izbjeći koliko je moguće.
Otac štenadi će najvjerovatnije biti jedan mužjak iz okolice Zagreba sa izvrsnim ocjenama i uspjesima,a i naša Tina nije na izložbi podbacila.
Štenci će biti čipovani cijepljeni i svi sa rodovnikom,onako kako to nalažu kinološka pravila

fruškogorac:
Malo mi je to čudno što bi volio da dođu u lovačke ruke a nigdje nema ocjenske liste sa nekog ispita ili neki detalj sa terena.
 sor

PinzHunter:

--- Citat: fruškogorac - 22. 10. 2011. 23:48:07 ---Malo mi je to čudno što bi volio da dođu u lovačke ruke a nigdje nema ocjenske liste sa nekog ispita ili neki detalj sa terena.
 sor

--- Kraj citata ---

to je sasvim jednostavno, ako imaš ambicija da kupiš štene onda pogledaš exterijer roditelja,njihove ocjene,dobiješ na upit i podatke o roditeljima roditelja i njihovih roditelja kao i njihove ocjene. na koju ocjensku listu misliš? i koji detalj sa terena?
sve to nije garant da ćeš dobiti perfektno štene bez obzira kakvi roditelji u lovu bili,sve ovisi o tebi samom,onako kako ga odgojiš takvog ćeš psa i imati.
moja je garancija da su psi rasni,da imaju izvrsno porijeklo i uredne papire,a odgoj šteneta prepuštam vlasniku.

ako hoćeš ispitanog i radnog psa onda kupi odraslog,provjeri ga na terenu,i to je to. jesmo li sad jasni ili imaš još pitanja.

peca:
Kakva je radu i koju divljac radi zanima me kako su se pokazali bigli po ovim nasim bosanskim planinama.

PinzHunter:

--- Citat: peca - 23. 10. 2011. 18:41:26 ---Kakva je radu i koju divljac radi zanima me kako su se pokazali bigli po ovim nasim bosanskim planinama.

--- Kraj citata ---

ja sam je od malena na vlečku učio na ds pa to i traži najviše,zeca i liju mota kad god naleti. na srneću divljač neću ni da navodim a i puštam je u šumi sa povodca samo kad znam da u krugu od 500 met nema srna. inače je jako aktivna,radijus kretanja u lovu oko mene je do 300 metara i kad radi čekam je,kad se vrati meni idemo naprijed i opet tako. na stari trag nereagira,samo na svijež i to oglasi glasnim jaukanjem jer oni ne štekte ko naši goniči.

čuvam je maximalno jer se bojim vepra i vuka jer mi Tina služi za maticu koja bi mi okotila pse za lov a ona treba samo da ih okoti.preskupa je bila da bih je tek tako pustio u lov na svakom terenu a vuka imamo ko pasa lutalica.

za sad sam zadovoljan,dobro se snalazi u nepoznatim predjelima i sve radi nosom,nema dizanja glave da bi vidjela gdje sam.i dosta je aktivna,prosto neumorna.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju