Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Mikov - češki noževi
Harry P.:
--- Citat: Huntercro - 15. 02. 2009. 23:06:01 ---imam jedan primjerak platio u Mađi prije ohhhoohoho godina 60 DEM
--- Kraj citata ---
I kako si zadovoljan kvalitetom?
KOBI:
cuo sam za te ceske nozeve mada se u zadnje vrijeme se sluzim opinel cakijom za sitnije stvari u lovu i prezadovoljan sam..
U Irl kupio za 7 eura a u bosni isti takav 46 maraka ili oko 23 eura..
http://www.opinels.co.uk/
Huntercro:
ma zadovoljan ko i svakom drugom čakijom. Ima i opinel i švicarac i mikov i neki mađarski ručni rad. Mikov i švicarac imaju testeru jako dobru tako da olakšavaju posao. Inače čelik je solidne kvalitete
Max011:
Da se ja pitam pazario bih to ! :) Naročito ovaj 398-NP-13/B ali bi mu malo ,,opeglao,, geometriju
Da podsetim malo kolege da su se ovi noževi ne luksuzne verzije od broja 375 mogle naći u svakoj bolje opremljenoj prodavnici/dućanu tokom 80ih godina. Da se malo vratim u istoriju Čehoslovačka jedna od najrazvijenijih industrijskih zemalja sa odličnim čelikom do početka IIsv rata i dugom tradicijom lovstva ... pa ako tražite upotrebnu vrednost imaćete je a ako tražite luksuz to je onda druga priča :)
HuntR:
imam onaj 382-NH-1,ostrica potpuno uredu,ali se drska blago raspala(to mi je prvi lovacki noz pa sam se malo igrao sa njim) i to ne onaj plasticni deo,nego metal stitnika.
Maxo bio bih ti veoma zahvalan da mi posaljes jedan "blueprint" za zamenu drske.od materijala imam orah,tisovinu,kojekakva drveta ,jelenski rog .nemam ja to pojma sam da izvedem ali cale moj ima zivaca za takve igrarije.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju