Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (208/254) > >>

deeejan:
brus je 30kn i super je d4
crveni dio grublji, bijeli finiji zagi

šokac:

--- Citat: puls - 31. 01. 2014. 18:53:57 ---Da malo obogatim temu, evo nešto iz moje kolekcije:

Svi noževi su ručno rađeni od majstora s ovih prostora....
Napominjem da sam svojevrsni kolekcionar, da ne pitate "Što će ti toliko?" i "Jesu li se nagulili?"

--- Kraj citata ---

Puls sviđaju mi se tvoji noževi .  d4 

Samo malo mi neobično vidjeti da "kolekcionar " skuplja ovakve oštrice .
Kolekcionari obično vole malo više "kič" oštrice . Bar sam dosad stekao takav dojam ...

Ovo su uglavnom (osim ovog Milinog )  full tang noževi , najpouzdanije konstrukcije i uglavnom
su stvoreni za ljude " od šume i terena " , posebno taj nessmuk ...
Samim tim što su jednostavne konstrukcije , pouzdaniji su ali malo "zakinuti " u ljepoti
naspram nekih drugih noževa .  ( Milin se i forumašima odmah prvi svidio )

Uglavnom odličan izbor noževa .       zagi

Ako može pitanje ... tko ti je radio ovaj drugi nož sa ljeva na desno ?
Izgleda mi kao Budakov " Traper" ali on je to ako se nevaram radio za jednog lovca
koji je isto ovdje na forumu .

lovaczk:
pozz
prij nekoliko godina na sajmu sam kupio nož
izgled nije nešt  cijena nikakva cca 40kn
kupio sam ga da se nađe  nakon nekog vremena dolazim u situaciju da ga
isprobam  i od onda se ne odvajam od njega
marka nepoznata 
oštricu drži  bez obzira na kosti

puls:

--- Citat: šokac - 23. 02. 2014. 15:11:40 ---

Puls sviđaju mi se tvoji noževi .  d4 

Samo malo mi neobično vidjeti da "kolekcionar " skuplja ovakve oštrice .
Kolekcionari obično vole malo više "kič" oštrice . Bar sam dosad stekao takav dojam ...

Ovo su uglavnom (osim ovog Milinog )  full tang noževi , najpouzdanije konstrukcije i uglavnom
su stvoreni za ljude " od šume i terena " , posebno taj nessmuk ...
Samim tim što su jednostavne konstrukcije , pouzdaniji su ali malo "zakinuti " u ljepoti
naspram nekih drugih noževa .  ( Milin se i forumašima odmah prvi svidio )

--- Kraj citata ---

A čuj, meni se sviđaju ovakvi.....pomalo kaubojski, lovački, traperski.......a znaš što kažu za ukuse.....

To što sam svojevrsni kolekcionar ne znači da ih skupljam bjesomučno. Gledam da mi se sviđaju (ne samo estetski...) i povremeno ih i koristim..... Zato su većinom full tang....

--- Citat: šokac - 23. 02. 2014. 15:11:40 ---Ako može pitanje ... tko ti je radio ovaj drugi nož sa ljeva na desno ?
Izgleda mi kao Budakov " Traper" ali on je to ako se nevaram radio za jednog lovca
koji je isto ovdje na forumu .

--- Kraj citata ---

d4
Pun pogodak!
To je Budakov "Trapper" koji je napravio baš za mene i po mojim skicama/željama....
Jedan od mojih dražih...

I da, tu sam na forumu, već dugo...
Ali nisam lovac, barem ne za sada, ali volim većinu vaših tema i pratim ih (uglavnom pasivno)...

tuzlic:
Neki dan sam ugledao na internetu par nožića i odmah mi je malo srce zaigralo ,radi se o poznatom brendu noževa iz Sekija Japan. Malo su neobični i skupi ali je kvalitet sigurno neupitan pogotovo kada ga Japanci prave.

Šta vi mislite kolege lovci valja li ovo ako ništa drugo samo za rezat salamu i  rostilj zagi

Evo par slika različitih modela , ali kojeg uzeti ????????
1. Mcusta MC12D damascus
2. Mcusta Nobunaga vg10
3. Mcusta M121 tactical vg10

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju