Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (33/254) > >>

Gorki:

--- Citat: Ry1 - 19. 05. 2008. 14:11:51 ---Bez uvrede ali ni jedan marinac (komandos) koji drzi do sebe tako nesta nece nositi u borbenim kompletu. Jeste da su takvi nozevi promovisani kao komando ali u sustini nisu otisli dalje od komada celika prosecno(uglavnom lose) naostreni. Ergonomija kao i oblik ostice su im nula. Za svrhu za koju bi mogli da se iskoriste moze se koristiti bilo koji kuhinjski noz , bez drske..samo da ima zasiljen vrh. U ostalom, pokusaj da preseces malo deblji kanap sa tim nozem ili ga cvrsto uhvati i pokusaj (oprez) zariti u drvo.
Rambo i "ini" nozevi su do kraja sjebali i ono malo sto je medju "vojnim" ostricama vredelo. Ostao je Ka-Bar. Model koji ce svaki marinac uzeti bez razmisljanja. Na drugoj strani Kizyl pravi pomake na tom polju zamenjujuci promaseni noz sa AK i unoseci funkcionalnost kod noza za vojne svrhe.
pozdrav
Ry

--- Kraj citata ---

Nema uvrede. Na kraju nisam ja taj marinac. Ja sam se samo slucajno nasao 1994. na tom mjestu. Covjek poklonio. A poklonjenom konju se ne gleda u zube. Sto se tice ergonomije i oblika ostrice u potpunosti se slažem s tobom. O zabijanju u drvo nema govora. (ako se ne zelis ozlijediti)Jedino sto je cvrst i ostar, hebeno ostar. Ako se porezes rana jako tesko zacijeljuje. Provjereno. E da, navodno je kaljen u ulju.  ččč
Sve u svemu meni draga uspomena.

Ry1:
jos jedan rucni rad u zavrsnoj fazi...mrzim poliranje i sredjivanje detalja 8)

Zoran:
daj posalji jednu kilu toga kamena! da ja namecem po svojim nozevima d ame stiti plavo oko! heheheheh

Antezg:
Evo i mog omiljenog noza-rucni rad- instrumentarija čelik. Ruzan je ko pas,ali dugo drzi ostricu i sa par provlacenja na strajheru opet brije ;) Kako je napravljen grubo i od debelog materijala bez problema i oštećenja reže karličnu  kost. Puno skuplji nozevi stoje doma i skupljaju prašinu.

Ry1:
hahah stiti od uroka i leci nerotkinje
u pitanju je kompozitni tirkiz omiljen matrijal(naravno prirodni) Navaho majstora..ja sam samo plagijator ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju