Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (78/254) > >>

zhrvoje:

--- Citat: Stipe Šibenik - 11. 11. 2008. 23:35:21 ---Pitanjce:
            Jasno mi je kako napravit dršku iz 2 djela sa zakovicama, ali kako da učvrstim komade bakra, kože i drugih materijala koje naslažem na čelik prije brušenja?

Ajd pomagajte malo pa ču i ja probat složit jedan nož.   Nabavija sam odličan komad za oštricu.

--- Kraj citata ---

Imaš negdje na prethodnim stranicama ove teme link sa uputstvima kako napraviti ovakvu dršku za nož.

Stipe Šibenik:
Jebenti stranice proplaka sam dok sam sve večeras pročita. nema nigdi čime stegnit odozgor sve djelove skupa da stoje jedan uz drugog.

nazime:
Možda bi iza bilo dobro napravit navoj i kad sve posložiš stegneš sa prokrom maticom i onda maticu izbrusiš da ne može nikad ispast.

Stipe Šibenik:

--- Citat: nazime - 12. 11. 2008. 00:33:03 ---Možda bi iza bilo dobro napravit navoj i kad sve posložiš stegneš sa prokrom maticom i onda maticu izbrusiš da ne može nikad ispast.

--- Kraj citata ---

To je jedino što i meni pada na pamet, ali to uvjetuje da je završetak od kroma. Šta ako se radi o rogu kao u Ry-ovim noževima?

nazime:
Slažeš kožu, drvo i šta ti je već želja i sve to mažeš ljepilom. Na kraju ubaciš ne maticu već komad prokroma cca2-3 mm sa navojem i to zavrneš kao maticu i onda pobrusiš da ne ispadne i da bude čvrsto i fiksno. Kad ljepilo dobro stegne onda brusiš na željeni oblik i na kraju poliraš da dobiješ sjaj.
I AKO sve ispadne po planu, nama će od jada ispast oči.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju