Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
nemeza:
--- Citat: Tyger - 09. 12. 2009. 12:41:59 ---Evo jos jednog lijepog djela just
--- Kraj citata ---
Ovaj nož je rad Petra topoljskog iz Niša. Jeda od preko 300 ručno raćenih no+eva koji je topoljski i izradio i gravirao. Osim izrade noževa i graviranje istih bavi se i graviranjem oružja.
evaeva:
nemeza, pročitah tvoj post ali nigdje ne vidjeh sliku toga noža ččč
nemeza:
Evo i moje skromne kolekcije
Poklon mog prijatelja Topoljskog inače njegov ručni rad drška od gambita kljun od slonove kosti
moj prvi nož Mora K1 imao drvenu dršku, skinuo i uradio od roga srndaća
Moj drugi nož Muelin derač imao je drške od laminata, skinuo i uradio od tikovine
Svi dole prikazani noževi su moj ručni rad sa drškama od jelenskog roga i ručno rađenim kožnim futrolama, osim tanta gde sam i dršku i kaniju uradio od tikovine. Napominjem da sve gravure radio Petar Topoljski i to bulino tehnika i duboka gravura. Sve noževe radim kao i Petar Topoljski od prohroma 4034 i kaljeni su od 56-58 HRC
Artiljeriski bajonet iz prvog svetskog rata dorađen i sada služi kao mačeta
Dole prikazano nebi mogo da svrstam u kategoriju noževa ali ide u paru sa nožem kad je u pitanju pečenje i roštilj.Samo sam radio drške.
Uradio sam još desetak noževa koji sam podelio prijateljima, a trenutno radim još dva za svoju kolekciju i kad bude završen postaviću i njihove slike.
tyrol:
U autu stoji stara dobra MORA Sweden sa crnom oštricom (ovdje u fazi uređivanja i čišćenja), a u lovu koristim Mikov Martfrost (napravio sam novu futrolu, jer stara nema mogućnost stavljanja na remen)
evaeva:
--- Citat: nemeza - 21. 01. 2011. 23:33:56 ---Evo i moje skromne kolekcije
Nemeza, a da otvoriš kakav izložbeni sajam noževa, just lijepe stvarčice
--- Kraj citata ---
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju